Okamura: Kdo nese odpovědnost za kauzu MUS? Opět nikdo!

13.10.2013 21:32

Glosa Tomia Okamury.

Okamura: Kdo nese odpovědnost za kauzu MUS? Opět nikdo!
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura reagoval i na dotazy z publika

Manažeři v kauze Mostecké uhelné společnosti si od švýcarského soudu odnášejí tresty za protizákonné transakce při privatizaci, na které vydělali na úkor občanů miliardy korun.

Jasně se ukazuje, jaký rozdíl panuje v kvalitě veřejných institucí u nás a ve Švýcarsku. Mám velké pochyby, že by kauza skončila rozsudky, pokud by se odehrávala jen před domácími orgány. Ve Švýcarsku to soud vyřešil za dva roky. U nás se klasicky 12 let vyšetřuje a nic z toho.

 Bordel na české straně je i to, že jsme nedokázali včas uplatnit nárok na náhradu škody u švýcarského soudu, přestože jsme byli opakovaně urgováni. Ztratili jsme tak právo na odškodnění ze 14 miliard Kč, které byly zadrženy. Dnes musíme počkat na dobrou vůli Švýcarů, jestli nám něco nechají.

 Přístup našich orgánů je skandální. Zločince neodsoudíme, 14 miliard si necháme utéct. Ptám se, kdo za to nese odpovědnost? Opět NIKDO!!! A nejhorší na tom je to, že lidé opět zvolí ty, kteří za to všechno nesou vinu - ČSSD, ODS, TOP09 a KDU-ČSL. A pak se divíte, že nejsou peníze na zdravotnictví, na školství, na důchody a pořád nám politici zvyšují daně?

 Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury jako jediné prosazuje hmotnou a trestní odpovědnost nejen politiků, ale i soudců a státních zástupců. Všichni musí nést odpovědnost za své činy. Pokud se nechcete nadále jen dívat, jak se u nás krade bez trestu, dejte hlas Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…