Okamura: Konec bordelu a korupce

20.10.2013 8:23

Jedním z nejdůležitějších opatření, jak vystavit stopku všem zlodějům, jsou majetková přiznání.

Okamura: Konec bordelu a korupce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Chceme prosadit povinné prokázání původu nabytému majetku občana nad 20 milionů korun a v případě politiků u všech. A na rozdíl od ostatních stran i zpětně. V případě, že nebude doloženo legální nabytí majetku, bude zdaněn 100 % daní. Co zloději ukradli, musí vrátit!

S velikým zájmem sleduji, jak se k tomuto velmi účinnému opatření staví ostatní strany. Nejprve tady máme ODS. Ta majetková přiznání zcela odmítá. Dokonce je nechce zavést ani pro politiky. Úplně jim rozumím - přece nepotopí tímto zákonem sami sebe. Chtít prý po nejbohatších občanech majetková přiznaní, je absurdní. Copak neví, že takové zákony platí v nejvyspělejších demokratických státech jako Švýcarsko, Norsko nebo Francie a nikomu to nenormální nepřijde.

Další na řadě je Kalouskova TOP. Ta připouští zavedení přiznání pro politiky a ústavní činitele. Jak populistické. Co se tím asi vyřeší, když si všechen nakradený majetek vyvedu přes kamarády.

Na první pohled vstřícnější postoj k majetkovým přiznáním mají ČSSD a KSČM, ale na druhý pohled je to úplně jinak. Nechtějí totiž majetková přiznání zpětně, ale jen od teď do budoucna.

Takže podle jejich návrhu nemůžeme postihnout zloděje a podvodníky, kteří nám do teď rozkrádali naší zemi. Když jsem šel politiky ČSSD v Parlamentu a navrhoval jim, aby se majetková přiznání musela podávat i zpětně, tak mi řekli na rovinu, že je to u nich neprůchodné, protože jejich členové nechtějí prokazovat zpětně původ svého majetku. Taková je pravda, milí přátelé.

Jsme tedy jediní, kdo prosazují opravdu účinnou podobu majetkových přiznání. Chceme majetková přiznání i zpětně! Všechny uloupené peníze a majetky je potřeba zlodějům sebrat. Chcete opravdu potrestat zloděje, kteří si na úkor občanů nakradli z veřejného majetku? Volte Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…