Okamura: My v SPD říkáme jasně, že odmítáme jakékoliv snahy o zpochybňování voleb

18.03.2018 14:32

Komentář na facebookovém profilu k argumentům vůči demonstrantům, že protestují proti výsledku voleb

Okamura: My v SPD říkáme jasně, že odmítáme jakékoliv snahy o zpochybňování voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Prohlížím si reportáže o aktuálních demonstracích studentů a dalších lidí za „dodržování Ústavy a demokracie“ a nestačím se divit - v projevech v Plzni například padla výzva, aby „nedávno zvolení poslanci SPD okamžitě složili mandáty ve prospěch ODS a TOP 09“. Další člověk si tam stěžoval, že „(Kalouskově) demokratickému bloku není umožněno vládnout“. A v Brně vyzývali k okamžitému odchodu Okamury z politiky kvůli údajnému „fašismu“ a zpochybnili tak hlasy našich 540 tisíců voličů, kteří nás před čtyřmi měsíci podpořili v demokratických volbách. Je vidět, že tito lidé bohužel vůbec neznají náš politický program a jen papouškují, co jim do hlavy vložila některá média. A to je škoda. Zpochybňování výsledků voleb, umělé nálepkování, agresivní dehonestace a likvidování názorových oponentů je představa demokracie v podání těchto lidí? Tuhle atmosféru už Evropa zažila v 30.letech minulého století při nástupu Hitlera. My v SPD říkáme jasně, že trváme na zachování demokratických principů a odmítáme jakékoliv snahy o zpochybňování voleb. Co si o tom myslíte Vy? Odkud vítr podle Vás vane? Napište mi do komentářů.

Připomenu program, s kterým jsme šli do voleb – je na něm něco nedemokratického? Nebo jen vadíme zastáncům bruselské politiky a pijavicím přisátým na veřejné peníze formou politických neziskovek a těm, kteří chtějí zabránit tomu, aby hospodaření ČT spadalo pod veřejnou kontrolu Nejvyššího kontrolního úřadu, což nyní není? My v SPD jsme jediní, kteří prosazují komplexní balíček změn směrem ke spravedlnosti pro každého slušného občana: zákon o referendu, přímá volba a odvolatelnost politiků a jejich hmotná odpovědnost, odmítáme přijetí eura, prosazujeme důchodovou reformu směrem ke spravedlivým důchodům včetně garantovaného minimálního důchodu ve výši minimální mzdy (12 200 Kč), podporu pracujících rodin s dětmi - ne parazitujících, vyšší podporu zdravotně postižených spoluobčanů, změnu systému exekucí, pomoc lidem v dluhových pastích a zestátnění exekutorů, omezení lichvy, zásadní snížení byrokracie pro podnikatele, zrušení financování politických neziskovek a přesunutí těchto peněz k našich potřebným lidem, odmítáme další inkluzi ve školství, žádáme nulovou toleranci nezákonné migrace a odmítáme propagaci islámu v ČR, prosazujeme regulaci vývozu kapitálu z ČR aby měli naši lidé vyšší mzdy, dostupnou zdravotní péči pro každého občana, lepší kvalitu potravin, bezpečnost v ulicích, zákaz množíren psů, zrušení EET pro živnostníky a malé podnikatele - a nahrazení daňovým paušálem a další body. Chceme také hmotnou odpovědnost soudců a jejich časově omezený mandát, jelikož soudy a vymahatelná spravedlnost nefunguje. Je také zásadně potřeba změnit zákon o České televizi, aby bylo možné její hospodaření kontrolovat Nejvyšším kontrolním úřadem, což v současnosti není možné. Přeji hezký den.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

7:02 Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.