Okamura: Povinná docházka do mateřské školy by pomohla romským dětem

05.10.2013 16:47

Hlavní programové body v oblasti školství a kultury

Okamura: Povinná docházka do mateřské školy by pomohla romským dětem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Na tiskové konferenci hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, která se konala 2. října v hotelu Hilton, představil Tomio Okamura s Pavlem Přemyslem Riesem část volebního programu, týkající se školství a kultury.

V oblasti školství se Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury zaměřil na podporu a rozvoj učňovského školství, kdy přišel s návrhem, aby část dotace, kterou škola dostává na žáka, získala až po jeho uplatnění na trhu práce. „V tuto chvíli vycházejí ze středních škol tisíce až desetitisíce absolventů se zaměřením na cestovní ruch. Žádné uplatnění pro ně neexistuje,“ zdůraznil ve svém vystoupení Tomio Okamura.

Zároveň zdůraznil důležitost mateřských škol pro osvojování si základních hygienických aspolečenských návyků malých dětí. Při té příležitosti přišel s návrhem, aby měly děti rodičů z vyloučených lokalit povinnou docházku do mateřských škol. Stejně tak by podle něj měly být povinné zdravotní prohlídky malých dětí.

Kontrolou docházky dítěte do mateřské školy chce Tomio Okamura podmínit výplatu sociálních dávek. „Povinná docházka by pomohla v případě romských dětí, které přicházejí do základních škol se špatnou znalostí českého jazyka a často bez základních hygienických návyků. Odborníci se přitom shodují, že tyto návyky je třeba pěstovat do věku šesti let. Na základní škole už je dost pozdě,“ uvedl Tomio Okamura.

V oblasti kultury se chce Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury zaměřit na ochranu památek. Člověkem ze všech nejpovolanějším je v tomto ohledu lídr kandidátky v Karlovarském kraji Pavel Přemysl Ries, prezident památkové asociace. Pavel P. Ries chce zároveň vyvolat debatu na téma změn ve Státním fondu kinematografie. „Z veřejných peněz jsou placeny i ryze komerční projekty. Na nekomerční nezbývají peníze,“ uvedl při této příležitosti Pavel P. Ries. Za velmi důležité považuje Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury odpolitizování Rady pro televizní a rozhlasové vysílání.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…