Okamura (SPD): A je jasné, kdo je kdo

26.05.2018 7:37

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům hlasování Poslanecké sněmovny o návrhu, aby migrační a azylová politika zůstala v kompetenci ČR

Okamura (SPD): A je jasné, kdo je kdo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Sněmovna hlasováním odmítla námi navržené usnesení o jedné jednoduché větě: "Migrační a azylová politika ČR musí zůstat v plné kompetenci ČR". Pro tuto větu odmítli hlasovat poslanci hnutí ANO, ČSSD, KDU-ČSL, Piráti, ODS, TOP09 a STAN. Došlo tak k otevřenému přiznání ostatních politických stran, že NECHTĚJÍ, aby migrační a azylová politika zůstala v kompetenci ČR. Potvrdila se tak naše slova a náš politický program - SPD je jedinou stranou v Parlamentu, která hájí suverenitu ČR, naši bezpečnost a sociální smír. A ukázalo se, že ostatní strany podporují předávání migrační a azylové politiky na nadnárodní úroveň, a že nad ní nemáme plnou kontrolu. S tím Hnutí SPD zásadně nesouhlasí. A prosím Vás o podporu v letošních říjnových komunálních volbách. Podívejte se v příloze, jak kdo hlasoval.

Nicméně - ve čtvrtek se podařil další velký úspěch SPD, když v Poslanecké sněmovně proběhlo jednání a bylo přijato usnesení k námi mimořádně navrženému a zařazenému bodu ohledně návrhů na přijímání migrantů do České republiky. Tyto návrhy zásadně odmítáme. Jednalo se o tzv. Marrakešský protokol, Dublin IV. (změna azylových pravidel v EU), Istanbulskou úmluvu a Globální pakt o migraci, které veskrze navrhují předání pravomocí v oblasti azylové, migrační a rodinné politiky z České republiky na nadnárodní úroveň. Je úspěchem, že Sněmovna k námi navrženému bodu přijala usnesení, které dává alespoň základní mantinely k jednání vládě tak, aby měla Česká republika alespoň nějakou kontrolu nad migrací.

Úspěšná práce SPD z tohoto týdne navazuje na náš jiný lednový úspěch, kdy na základě návrhu SPD bylo již ve Sněmovně dříve přijato usnesení ohledně Dublinu IV. (nové povinné přijímání afrických a islámských migrantů) - Sněmovna zde díky našemu návrhu zavázala vládu, aby nesouhlasila s navrhovanou změnou azylových a migračních pravidel EU, které se snaží odebrat kompetence České republiky v této oblasti. Boj však není vyhraný, jelikož se bude jednat o tzv. Nařízení EU, takže ho všechny členské státy dříve či později budou muset povinně implementovat do svých právních řádů. V takovém případě říkáme znovu a jasně - chceme referendum o vystoupení ČR z EU, aby sami občané rozhodli o své budoucnosti ve své zemi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.