Okamura (SPD): Kvůli zviditelnění jedinců nelze poškozovat zájmy České republiky

08.09.2020 17:51

Komentář na facebookovém profilu k důsledkům cesty předsedy Senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan

Okamura (SPD): Kvůli zviditelnění jedinců nelze poškozovat zájmy České republiky
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Delegace předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) se vrátila z návštěvy Tchaj-wanu. Vystrčil učinil tuto cestu přes nesouhlas českého prezidenta a české vlády a prohlásil se dokonce v průběhu návštěvy za Tchaj-wance. Nejednalo se tedy o oficiální návštěvu, ale o "truc" provokaci, která měla za cíl jednak zviditelnění Miloše Vystrčila a skupiny senátorů před krajskými volbami, ale zároveň i poškození dobrých vztahů mezi Českou republikou a Čínou.

A již vidíme první důsledky Vystrčilovy cesty. Neměla žádný hmatatelný pozitivní přínos. Naopak čeští výrobci již přichází o milionové zakázky v Číně. V důsledku toho začnou přicházet Češi o práci. Nabídne jim pan Vystrčil z ODS nějakou jinou práci či peníze na živobytí? Nenabídne. ODS má je plná ústa prázdných řečí. Těmi se ale lidé nenají.

Anketa

Vyhraje hnutí ANO krajské volby?

70%
14%
hlasovalo: 14780 lidí

Hnutí SPD podporuje oficiální postoj České republiky, což je politika jedné Číny. Stejnou pozici zaujímají všechny vyspělé demokratické země světa včetně všech států EU, USA, Kanady, Japonska, Austrálie a dalších. Tento postoj je důležitým politickým nástrojem na udržování a rozvoj diplomatických vztahů mezi Čínou a Českou republikou.

Vítáme také vyjádření prezidenta republiky Miloše Zemana, který prohlásil, že v souvislosti s tím, že Vystrčil nerespektuje fakt, že zahraniční politiku má ze zákona v gesci vláda a prezident, nikoli Senát či předseda Senátu, tak si jej nebude zvát na setkání ústavních činitelů k zahraniční politice.

Čína je druhý největší světový obchodník a stát s nejrychleji rostoucí ekonomikou a to je potřeba respektovat. Nicméně člověk zvolen na senátora pouhými osmi tisíci hlasů, tedy Miloš Vystrčil, si myslí něco jiného. Reakce Číny jsou velmi ostré a znepokojivé. Některým našim obchodníkům již byly jako prvotní reakce čínských obchodníků odmítnuty plánované obchody v řádu milionů korun a další budou nepochybně teprve následovat.

Kvůli zviditelnění jedinců nelze poškozovat zájmy České republiky a jejích občanů, našich firem a jejich zaměstnanců. Hnutí SPD zároveň odmítá jakékoli výhrůžky vůči České republice ze zahraničí.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…