Okamura (SPD): Petici za referendum o vystoupení ČR z EU již podpořily desetitisíce lidí

28.10.2015 13:00

Za pouhé tři týdny se podařilo našemu hnutí SPD shromáždit již téměř 13 000 podpisů občanů pod papírovou petici za referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie.

Okamura (SPD): Petici za referendum o vystoupení ČR z EU již podpořily desetitisíce lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Elektronicky petici podepsalo již 70 000 občanů, což znamená, že jsme splnili podmínky pro veřejné projednání v Poslanecké sněmovně, kde tedy bude naše petice veřejně projednána. Se sběrem podpisů však budeme pro velký zájem pokračovat minimálně do konce listopadu.

Také znovu podáme náš návrh o obecném referendu v modifikovaném znění tak, aby občané mohli hlasovat o mezinárodních závazcích ČR, například o vystoupení z EU nebo pro přijetí či odmítnutí eura. V blízké době náš aktualizovaný návrh zákona o referendu znovu předložíme do Poslanecké sněmovny - náš první návrh byl vloni hlasováním ve Sněmovně vládní většinou zamítnut.

Co se týče EET, zákon nepodpoříme protože prokazatelně poškodí jak živnostníky, tak stát - po její aplikaci v Chorvatsku ihned vzrostla nezaměstnanost - v Chorvatsku je za rok 2014 průměrná nezaměstnanost 16,99 % a za rok 2013 je to 17,1 %. - je tedy násobně větší oproti zemím, které EET nemají. Náš návrh řešení zdanění živnostníků ve službách vládní koalice odmítá - navrhujeme zavést podle oboru podnikání daňový paušál, čímž bychom ušetřili jak na byrokracii, tak na státním aparátu a také zafixovali výběr daní.  

Co se týče zákona na vyšší zdanění hazardu, jsme absolutně proti tomu, aby stát zvyšoval svoje zisky z hazardu. To zásadní je, že hazard je návykový a bohužel, jak si na vyšší příjmy z hazardu zvykne stát, už se jich nikdy nebude chtít zbavit. Náš návrh zákona na úplný zákaz výherních hracích automatů a jejich internetových obdob leží již více než rok ve Sněmovně a vládní koalice ho odmítá dát na pořad schůze. Například online hazard můžeme zakázat velmi rychle, jelikož z něj z důvodu obtížné daňové kontrolovatelnosti stejně nikdy žádné zásadní příjmy stát mít nebude. Vládní zákon tedy podpoříme, jelikož vítáme jakékoliv omezení automatů, ale za jediné systémové řešení povařujeme úplný zákaz výherních hracích automatů a jejich internetových obdob.

Co se týče školského zákona, zprávy o tom, že ministerstvo školství pošle do základních škol až 15 tisíc dětí s lehkou mentální retardací a jinými poruchami, nás hluboce znepokojují a jsme proti podobné iniciativě. Za nesprávné považujeme především faktické zrušení praktického školství. Základní školy tím budou v situaci, kterou nezvládnou bez zhoršení podmínek pro ostatní děti. Jde o projev přizpůsobování našeho školství tlaku takzvaných bojovníků proti diskriminaci Romů. Dnes potřebujeme ve školství výrazně zlepšit odměňování učitele a posílit jeho právní ochranu před závadovým jednáním žáků a rodičů.

Tomio Okamura – předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL