Okamura (Úsvit): Místní příslušnost exekutorů je opět na stole

03.10.2014 8:40

Poté, co Sněmovna odmítla v červnu návrh zákona hnutí Úsvit na teritorialitu exekutorů, která by skoncovala tento neadekvátní byznys s dluhy, včera v principu totožný návrh odsouhlasil v 1. čtení Senát, kde se tedy začne projednávat ve výborech.

Okamura (Úsvit): Místní příslušnost exekutorů je opět na stole
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Úsvit tyto snahy samozřejmě podporuje. Místní příslušnost má zabránit tomu, aby případ v jednom místě mohl řešit exekutor třeba z druhého konce republiky. Zabrání se tak přeprodávání exekucí a ukončí obchod s dluhy lidí.

Poslanec Úsvitu Marek Černoch k tomuto tématu ve Sněmovně dokonce letos na jaře pořádal odborný seminář za účasti kompletní odborné i laické veřejnosti, který tyto závěry jednoznačně potvrdil. Bohužel strany vládní koalice tento návrh smetli ze stolu.

Přestože ČSSD, ANO i KDU slibovali před volbami, že se na exekutorskou mafii zaměří a zavázali se k tomu i v koaliční smlouvě, vůbec nic s problémem nedělají. Žádný vládní návrh ohledně problematiky exekutorů dosud nebyl ve Sněmovně předložen. Slyšíme jen sliby, ale činy chybí.

Snahu senátorů sice vítáme, ale máme obavu, že jde jen o přredvolební zastírací manévr. Zásadní pro přijetí zákona bude totiž jednání ve Sněmovně. Tam si premiér Sobotka a jeho parta určitě opět pohlídají, aby návrh opět neprošel a exekutorská mafie ždímala lidi dál. Hnutí Úsvit tak zůstává ve Sněmovně zatím jedinou stranou, která skutečně plní své předvolební sliby.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…