Okamura (Úsvit): Předvolební populismus premiéra Sobotky

12.09.2014 17:07

Dnes ráno navštívil premiér Bohuslav Sobotka pražský Spořilov, kde podpořil dostavbu okruhu okolo Prahy. S dostavbou okruhu určitě souhlasíme, ale je to právě ministerský předseda, který může o penězích pro tuto stavbu rozhodnout. Pokud veřejně slibuje peníze pro tuto potřebnou, mnoho let plánovanou a mnohokrát slibovanou stavbu, měl by také pro ni zajistit peníze ve státním rozpočtu.

Okamura (Úsvit): Předvolební populismus premiéra Sobotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

Při pohledu na první návrh rozpočtu na rok 2015 velmi pochybujeme o tom, že se na posledních chvíli podaří vyčlenit miliardy korun a stavbu skutečně zahájit. V takovém případě je premiérův slib jen předvolební populismus. Podobný výstup čekáme také z premiérova setkání s Asociací krajů ČR, kde zcela jistě také přislíbí nemalé finanční prostředky.

Odmítáme chování premiéra Sobotky, který v rámci předvolební kampaně slibuje nesplnitelné jen proto, aby získal voličské hlasy. Je potřeba si uvědomit, že je to právě ČSSD, která je nejsilnější vládní stranou a že právě ona má největší vliv na to, jaké stavby a investice budou v ČR realizovány. Všichni víme, že rozpočet není nafukovací, a že dokud stát nezačne hospodařit skutečně odpovědně, dokud se nebude nakupovat pomocí centrálních nákupů, nebo nebude jasná osobní odpovědnost ministrů za utracené peníze tak, jak navrhuje Úsvit v zákonech, která tato koalice zamítá, tak dostatek peněz právě třeba na pražský okruh nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

18:09 Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…