Olšáková (Kandidátka mladých): Město loni hospodařilo se schodkem 13,7 milionu

12.07.2019 22:24

Rozpočet, který dosáhl 167 milionů korun, byl přitom plánován ve schodku až 18,5 milionu. Příznivějšího výsledku se podařilo dosáhnout díky nárůstu daňových příjmů a současně nižšímu čerpání plánovaných výdajů.

Olšáková (Kandidátka mladých): Město loni hospodařilo se schodkem 13,7 milionu
Foto: archiv starostky
Popisek: Starostka Města Valašské Klobouky Mgr. Eliška Olšáková

Hospodaření města Valašské Klobouky skončilo v roce 2018 se schodkem 13,7 milionu korun. Rozpočet, který dosáhl 167 milionů korun, byl přitom plánován ve schodku až 18,5 milionu. Příznivějšího výsledku se podařilo dosáhnout díky nárůstu daňových příjmů a současně nižšímu čerpání plánovaných výdajů. Rozdíl mezi příjmy a výdaji město pokrylo z přebytků hospodaření minulých let.

„Vyšší daňové příjmy se do hospodaření promítly značnou měrou. Původně se předpokládalo, že město z rozpočtového určení daní obdrží 75,8 milionu korun, skutečný příjem z daní však činil 86,4 milionu. Jedná se o nezanedbatelný objem prostředků, s nimiž mohlo město nakládat,“ uvedla starostka Eliška Olšáková.

K nejvýznamnějším kapitálovým výdajům patřila investice do stavby cyklostezky, kterou město předfinancovalo částkou 14 milionů a v letošním roce očekává přijetí dotace. Rekonstrukce ulice Kramolišova vyšla na 7,4 milionu korun a první etapa projektu Bezpečné cesty do škol stála 4,3 milionu. Rekonstrukce druhé části bezbariérových chodníků v ulici Brumovská si vyžádala 3,8 milionu a tamní veřejné osvětlení dalších 913 tisíc korun. Dále proběhla obnova veřejného osvětlení v ulicích, která stála 5,4 milionu, a v ulici Pod Dubovcem byla za 1,6 milionu prodloužena kanalizace.

Do výstavby sociálních bytů a sklepních kójí v domě s pečovatelskou službou město investovalo 3,6 milionu. Zateplení a rekuperaci kina Svět pak město předfinancovalo částkou 5 milionů korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…