Osmička sobě: Starosta Prahy 8 využívá úřední korespondenci k volební propagaci

02.10.2014 20:20

Starosta Prahy 8 Jiří Janků (ODS) rozeslal obyvatelům Prahy 8 na soukromé adresy dopis s oficiálními znaky městské části, který je vyzývá k volbě ODS v komunálních volbách.

Osmička sobě: Starosta Prahy 8 využívá úřední korespondenci k volební propagaci
Foto: Osmička sobě
Popisek: Politické uskupení Osmička sobě

Obyvatelé kobyliského sídliště asi byli překvapení, když v poště nalezli dopis od starosty s oficiálním znakem městské části. Některé dopisy přišly na adresu lidí, kteří se už dávno odstěhovali, protože starosta podle všeho použil zastaralé údaje z databáze obyvatel.
Starosta Prahy 8 Jiří Janků jim jeho prostřednictvím však neoznamoval žádnou důležitou informaci, nýbrž vyzýval k volbě ODS a jeho kolegyně Ludkové.

V úředním dopise na hlavičkovém papíře zdůrazňoval, jak se zasloužil o rozvoj sídliště a „nekompromisně vystupoval“ proti zahušťování sídlištní zástavby. Kandidát Osmičky sobě Jan Červenka, který je expertem volebního sdružení pro otázky územního plánu a správy majetku, říká: „Městská část Praha 8 sice vyjádřila nesouhlas s nepřiměřenou výstavbou v místě bývalých jeslí na sídlišti Písečná, ale svůj nesouhlas v územním řízení nijak neodůvodnila. Kromě toho neučinila Městská část nic a odvolání proti rozhodnutí stavebního úřadu Prahy 8 museli sepsat sami obyvatelé sídliště.“

Znaky obce sice mohou dle § 34a zákona č. 128/2000 Sb., o obcích využívat organizační složky obce, nicméně jejich využití k volební propagaci jedné strany je přinejmenším neetické.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Osmička sobě

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…