Pajonk (Svobodní): Nejprve doprava, až pak nemocnice

23.03.2019 20:16

Komentář na facebookovém profilu k projektu nové Baťovy nemocnice ve Zlíně

Pajonk (Svobodní): Nejprve doprava, až pak nemocnice
Foto: Archiv TP
Popisek: Tomáš Pajonk, Svobodní

Zlínský kraj investici do Baťovy nemocnice nepochybně potřebuje. Potřebné finance se ovšem rozhodl doslova projezdit. Celý projekt může snadno skončit nedostatkem financí na nutné investice na mnoho let, třeba i pro celou generaci.

Tento projekt se má realizovat v letech 2020 až 2030 a má zatím kraj stát 8 miliard Kč. Ty ovšem nemá a bude potřeba jak spoluúčast samotné nemocnice 1 miliardu, tak také zřídit půjčku ve výši 3 miliard od banky. Ta se bude muset splatit i s úroky. Už sám o sobě je tento megaprojekt kontroverzní, když se k němu ale přidá již schválené navýšení plateb za veřejnou (primárně vlakovou) dopravu ve výši 430 milionů ročně, logicky vyvstávají otázky na jeho financování. V příštích deseti letech kraj nasype do dopravy o 4,3 miliardy více.

Proto je potřeba nejprve zrevidovat navýšení peněz do dopravy. Teprve poté má smysl zabývat se znovu nemocnicí. Svobodní to budou na krajském zastupitelstvu prosazovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.