Pánik (ČSSD): Budeme dál řešit změnu termínu dokončení centralizace karlovarské nemocnice

05.05.2015 18:09

Náročná stavba centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici pokračuje. Akci financuje Karlovarský kraj s dotací z ROP Severozápad. Vedení kraje v uplynulých dnech požádala Úřad Regionální rady o prodloužení říjnového termínu ukončení projektu.

Pánik (ČSSD): Budeme dál řešit změnu termínu dokončení centralizace karlovarské nemocnice
Foto: Archiv
Popisek: Karlovarský zastupitel za ČSSD Jakub Pánik

Žádost kraje úřad prozatím neschválil, náměstek hejtmana Jakub Pánik však hodlá požádat opakovaně.

„Průběh prací samozřejmě pravidelně monitorujeme, osobně jsem se účastnil kontrolního dne, kde nám zhotovitel oznámil změnu na pozici hlavního stavbyvedoucího, od výměny si firma slibuje ještě lepší a intenzivnější průběh prací. Vše se podřizuje tomu, aby byl harmonogram stavby s termínem ukončení 15. října dodržen. I přesto chci znovu apelovat na představitele Úřadu Regionální rady, aby k požadavkům na změny termínu dokončení projektu přistupovali s ohledem na specifika a význam takové akce, jakou je právě centralizace v karlovarské nemocnici,“ uvedl Jakub Pánik.

Celkové náklady na projekt činí přes 121 milion korun. Dotace z ROP Severozápad dosahuje asi 85 milionů, zbývající část tvoří vlastní podíl Karlovarského kraje. „Stavebníci během bouracích prací narazili na nečekanou komplikaci v podobě obsahu azbestových vláken ve střešní konstrukci pavilonu B.  Vyčíslili jsme náklady na řešení této věci, půjde o částku ve výši 1, 4 milionu korun,“ upřesnil technický ředitel nemocnice Lukáš Holý.

Centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici zahrnuje rekonstrukci a dostavbu stávajícího pavilonu B, do kterého by se po ukončení stavebních prací měly v závěru letošního roku přestěhovat dětské oddělení, ambulance i lůžková část ORL a infekční oddělení. S předstihem došlo k přestěhování lůžkové části chirurgie B - muži, která je nyní dočasně umístěna ve třetím podlaží budovy C, aby stavební práce neměly dopad na pacienty. Dále projekt zahrnuje přístavbu jednoho patra pro infekční oddělení nemocnice nad částí pavilonu B a také nástavby pro ORL. Pacientům i zdravotníkům tak budou namísto nevyhovujících a zastaralých budov sloužit moderní a kvalitně vybavené prostory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…