Cheb: Strážníci zabránili lidské tragédii

21.04.2024 7:37 | Tisková zpráva

Strážníkům Městské policie Cheb se podařilo odvrátit tragédii muže, který si chtěl vzít život. Ve včerejších odpoledních hodinách totiž tento mladý muž sám zavolal na linku 156 s tím, že stojí na prvním nástupišti vlakového nádraží v Chebu a chce skočit pod vlak. Mladík také uvedl, že se od mládí léčí s problémy se sebevražednými sklony.

Cheb: Strážníci zabránili lidské tragédii
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Na místo byla ihned vyslána hlídka a o události byla vyrozuměna i Policie ČR a RZS. Po celou dobu s nešťastníkem komunikoval operátor stálé služby městské policie, který se snažil muže uklidnit a odradit ho od jeho úmyslu, což se naštěstí podařilo a muž počkal na příjezd hlídky.

Strážníci našli muže, který byl značně rozrušený, stále roztřesený, měl slzy v očích a byl zjevně emočně vypjatý. Následně si ho převzali zdravotníci do své péče. Se strážníky spolupracoval a uvedl, že již nemá v plánu pod vlak skočit.

Bohužel stále více dospívajících a mladých lidí mezi 12 a 34 lety trpí stavy úzkosti a depresemi, které mohou vyústit v sebevražedné sklony přes dokonanou sebevraždu. Podle psychiatrů jsou jedním z faktorů i moderní technologie a nedostupnost až odpojení od rodičů. Proto buďme pozorní k našim dětem a všímejme si jejich projevů chování, abychom mohli předejít takto smutným záležitostem.

Městská policie Cheb děkuje všem občanům a návštěvníkům našeho města za ohleduplné a slušné chování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…