Pánik (ČSSD): Karlovarské letiště bude mít novou hasičskou stanici

16.07.2015 16:29

I při tom nejhorším možném scénáři bude mezinárodní Letiště Karlovy Vary příští dva roky schopné krýt z vlastních zdrojů finanční ztráty způsobené poklesem cestujících. Ze svých úspor navíc vybuduje novou stanici Záchranné a požární služby.

Pánik (ČSSD):  Karlovarské letiště bude mít novou hasičskou stanici
Foto: Archiv
Popisek: Karlovarský zastupitel za ČSSD Jakub Pánik

S financováním stavby pomůže Karlovarský kraj.

„Kraj připraví ve svém rozpočtu částku 14,1 milionu korun. Celkové náklady na stavbu mají být zhruba 32 milionů korun. Zbytek pokryje letiště z našetřeného zisku z uplynulých let,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Nová budova vznikne zhruba 350 metrů východním směrem od dnes po všech stránkách zcela nevyhovující hasičské stanice. Objekt bude tvořen garážemi a administrativní částí, ve které bude umístěna místnost operačního střediska s výhledem na vzletovou a přistávací dráhu. V současné době je dokončena kompletní projektová dokumentace pro realizaci stavby i dokumentace pro zadávací řízení. Vydané stavební povolení již nabylo právní moci. „Počítáme s tím, že na podzim letošního roku bude vypsáno výběrové řízení. Stanice by pak mohla být hotova do jednoho roku,“ dodal Jakub Pánik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…