Paroubek: Babišova soukromá výzvědná služba?

20.06.2015 9:16

Už předevčírem jsem ve svém článku naznačil věc, o které se dnes odvážily psát také některé české deníky. V zasvěcenějších kruzích se již dlouho ví, že si A. Babiš zřejmě zajišťuje informace, a to nejen o svých politických soupeřích, ale také o svých politických partnerech, jak se ukázalo v případě poslance Šincla.

Paroubek: Babišova soukromá výzvědná služba?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Zřejmě mezi těmito dvěma skupinami žádný velký rozdíl nevidí.

Je velmi potřebné, aby A. Babiš veřejnosti celou věc vysvětlil. Jakou funkci v souvislosti s výkonem jeho veřejných funkcí v rámci skupiny Agrofertu má bývalý ředitel protikorupční policie Veselý? A jak v nedávné minulosti probíhala spolupráce A. Babiše s bývalým šéfem civilní rozvědky K. Randákem? Odkdy dokdy probíhala jejich spolupráce a zda probíhala i v době Randákovy „návštěvy“ v Monte Argentariu, kde exšéf civilní rozvědky údajně z vlastní iniciativy zajistil fotodokumentaci setkání špiček českých státních podniků a lobbistů s M. Topolánkem a M. Dalíkem. Je zřejmé, že zveřejnění této schůzky v létě 2009 přispělo k obrovské diskreditaci ODS a M. Topolánka osobně.

Praktiky jako je soukromé provozování policejních složek by neměly být tolerované, a to jak ze strany opozice, tak ze strany prezidenta a koaličních stran. Jde o velmi vážnou věc, mnohem vážnější nežli osobní invektivy na poslance Šincla.

Koncentrace politické a mediální moci s bezpečnostním zázemím v jedněch rukou je pro demokracii velmi nebezpečná.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…