Paroubek: Bezuzdné útoky činitelů TOP 09 na prezidenta Zemana

10.10.2014 17:38

Mám k prezidentu Zemanovi v řadě otázek výhrady, které se týkají domácí i zahraniční politiky. Ale útoky, které na prezidenta Zemana pořádala TOP 09 na závěrečné akci své předvolební kampaně, považuji za skutečný vrchol.

Paroubek: Bezuzdné útoky činitelů TOP 09 na prezidenta Zemana
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Hovořit s vážnou tváří o tom, že nyní nemáme v podstatě žádnou zahraniční politiku, je absolutní tupost. A to již zcela odhlížím od toho, že prezidentovy údajné rošťárny v zásadě nemají s komunální politikou nic společného. TOP 09 chce svými trapnými útoky na M. Zemana zakrýt svou vlastní naprostou bezprogramovost.

Pochopitelně je třeba v této souvislosti také připomenout, že v letech 2007–2013 byl klíčovým mužem, který ovládal zahraniční politiku českého státu, K. Schwarzenberg, předseda TOP 09. A v té době, kdy byl tento muž ministrem zahraničí, se Česká republika stala páriou v EU. V této době také tehdejší pravicová vláda soustavně urážela muslimské, a zejména arabské státy a svým jednostranným hodnocením izraelsko-arabského vztahu se dostala do mezinárodní izolace, nebo přesněji přímo do opovržení rozvojových zemí světa. A byla to samozřejmě vláda s účastí hlavních protagonistů TOP 09, Kalouska a Schwarzenberga, která udělala vše proto, aby zkomplikovala vztahy se zeměmi BRICS. Zejména s Ruskem, Čínou a s Brazílií (v tomto případě naprostým nezájmem o spolupráci s touto zemí).

A konečně to byla vláda ministra Topolánka, v níž byl ministrem zahraničí taktéž K. Schwarzenberg (tentokráte však za zelené), která ztratila (a už nikdy nezíská) ideově spřízněného protektora – prezidenta – z řad konzervativních republikánů G. Bushe, jenž uplatňováním politiky silného klacku učinil pozici USA ve světě mnohem složitější, než tomu bylo za jeho předchůdců (i za nástupce B. Obamy).

Pokud jde o obhajobu českých národních zájmů TOP 09, zejména podíváme-li se na jejich najatého kandidáta na senátora Bursíka, který od sametové revoluce kandiduje už asi za 8 politickou stranu, měla by tato strana raději někde v koutě mlčet. M. Zeman, při všech možných výhradách k němu, pokud jde o východní politiku ČR, projevuje na rozdíl od ministra zahraničí Zaorálka (a to je čajíček proti rozkuráženým představitelům TOP 09) střízlivý rozum.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.