Paroubek: Je kvalita potravin opravdu tak nedosažitelná?

04.10.2017 12:39

Vzpomínám si, jak jsem na jedné tiskové konferenci strany LEV21 na jaře roku 2012 v Poslanecké sněmovně ukazoval novinářům dva košíky úplně stejných potravin, které byly nakoupeny v jedné drážďanské samoobsluze a v jedné samoobsluze v Ústí nad Labem, tedy městě vzdáleném od Drážďan jen pár desítek kilometrů.

Paroubek: Je kvalita potravin opravdu tak nedosažitelná?
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

České potraviny byly v tom vzorku základního spotřebního koše, který jsem použil, zhruba o 20 % dražší a bylo na nich viditelné, že jejich kvalita je nižší než u těch německých.

Nevím už, zda tehdy tuto tiskovou konferenci přenášela ČT na ČT24, ale vím zcela nepochybně, že kromě mě a pár mých spolupracovníků téma kvality a ceny potravin tehdy nikoho nezajímalo. Prostě to nebylo politické téma. Proč se z toho stalo najednou teď politické téma, tomu nerozumím, protože věci – tedy ceny a kvalita potravin – se od té doby ve prospěch Česka nezměnily.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Kvalita potravin zde zkrátka byla a je horší nežli v Německu a Rakousku a je asi dobře, že alespoň s nějakým zpožděním české politické strany na toto velké téma reagují.

Půjde však o to, aby po volbách, až se usadí prach rozvířený volební kampaní, si ještě někdo na politické sliby týkající se kvality v ČR prodávaných potravin, vzpomněl…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

12:06 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vpouštění politiků a neziskovek do škol