Paroubek: Korupce v Ústeckém kraji nesmí pod Marií Benešovou zapadnout

17.07.2013 16:20

V tisku se objevila informace, že ústecká krajská organizace ČSSD, která patří mezi nejzprofanovanější v republice, přivítala vznik Rusnokovy vlády.

Paroubek: Korupce v Ústeckém kraji nesmí pod Marií Benešovou zapadnout
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Politickými kuloáry se šíří zpráva, že ústečtí sociální demokraté jsou zejména nadšeni instalováním bývalé místopředsedkyně ČSSD a poradkyně prezidenta Zemana Marie Benešové na post ministryně spravedlnosti.

Je třeba říci, že toto nadšení ústecké krajské ČSSD je z jejich pohledu pochopitelné. Někteří zástupci krajské organizace ČSSD jsou ať už přímo či nepřímo namočeni do kauzy tunelování fondů Evropské unie, za což byla regionu Severozápad, respektive České republice z Bruselu uložena pokuta přesahující částku dvě miliardy korun. Stíhaný je proto například Pavel Kouda, bývalý vicehejtman za ČSSD pod někdejší hejtmankou Janou Vaňhovou. Marie Benešová je přitom s děním v Ústeckém kraji v době, kdy docházelo k netransparentnímu rozdělování evropských peněz, úzce spjata.

Poskytovala totiž minimálně od roku 2009 na základě smluv uzavřených s Ústeckým krajem vedeným tamní ČSSD právní služby pro potřeby tohoto kraje. Marie Benešová tak například jako vyhlášená bojovnice proti korupci připravovala žalobu na někdejšího úředníka Úřadu regionální rady Severozápad, který poukázal na chyby v čerpání evropských fondů.

Zmíněná kauza netransparentního čerpání evropských fondů, která může mít celorepublikové dopady, je ukázkovým příkladem toho, jak se s evropskými fondy zacházet nemá. I proto není možné, aby tato kauza zapadla.

Věřím proto, že orgány činné v trestním řízení budou pokračovat v rozplétání severočeské chobotnice a nebude jim v tom žádným způsobem bráněno a nebudou jim házeny klacky pod nohy. Totéž platí pro obvinění regionálních politiků a manažerů v kauze netransparentních nákupů ve společnosti Krajská zdravotní. Budeme práci ministryně Marie Benešové pečlivě sledovat.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…