Paroubek: Městský soud, Mladá fronta Dnes – a Babiš se směje

15.04.2016 22:35

Stále jasněji se ukazuje, že Městský soud v Praze v kauze jeho náhrad rozhodl politicky. Kdo jen mu asi poskytuje krytí? Z mého hlediska není složité zjistit, kdo za tím stojí.

Paroubek: Městský soud, Mladá fronta Dnes – a Babiš se směje
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Soud skandálně rozhodl o tom, že ČSSD advokátu Altnerovi zaplatí 18 milionů korun odměny za zastupování ČSSD v kauze určení vlastnictví Lidového domu, a vypálil jí sankční úroky více než 300 milionů korun, tedy více než patnáctinásobek výše odměny (!). A to vše také proto, že české soudy kauzu ČSSD vs. Altner soudí neuvěřitelných šestnáct let.

Likvidační kroky Městského soudu vůči ČSSD

Městský soud, poté, co naprosto skandálně a v rozporu s dosavadními verdikty, rozhodl v Altnerův prospěch nyní ve všem, co je nevýhodné pro ČSSD, až neuvěřitelně spěchá. A naopak v tom, co je výhodné pro odpůrce (prodlení rozhodnutí Nejvyššího soudu ve věci dovolání ČSSD), dává neuvěřitelný časový prostor. To je spravedlnost jako někde v Zimbabwe.

Jen pro dokreslení. Rozsudek, který obvykle českými soudy bývá vyhotoven za měsíc až dva, rozeslal tentokrát soud již za pět dnů. Snad s nadějí, že si ČSSD nebude moci zajistit financování z bankovních zdrojů a že velmi rychle upadne do insolvence a od chaosu. To je útok nejen na ČSSD, ale hlavně na demokratický politický systém. A každý si musí klást otázku, kdo na tom má zájem.

Altner navíc dostal od Městského soudu 30 dnů na to, aby se vyjádřil k dovolání, které ČSSD podává k Nejvyššímu soudu, ačkoliv obvyklá lhůta bývá poloviční. To je opět zcela skandální. Tentokrát už jde o to, aby se během delší doby, která uplyne mezi rozhodnutím Městského a Nejvyššího soudu, ČSSD déle vařila ve vlastní šťávě a aby tato strana dennodenně musela čelit řečem o insolvenci, o exekutorech, o platební neschopnosti, a tím ztrácela kredit. I to je útok nejen na ČSSD, ale na celý politický systém a opět se vkrádá otázka, kdo na tom má zájem.

MfD se nepokrytě raduje

Hledat linku mezi skandálním rozhodnutím Městského soudu a Babišem, který má zájem na rozbití stávajícího systému politických stran nebylo až tak složité. Ve včerejším článku „5 924 dni ke spravedlnosti s otazníkem“ ředitele redakce MfD Daniela Málka byly v tomto směru vyjádřeny jasné soudy.

Byl veleben rozsudek městského soudu, pan redaktor říhal nadšením nad světskou spravedlností, která konečně dohnala nikoli bezdomovce, ale nejsilnější vládní stranu. Marketingoví odborníci A. Babiše to tentokrát přehnali. Z článku, který je ouverturou článkům, jež budou v příštích týdnech, až do rozhodnutí soudu, následovat, bude vytvářeno veřejné mínění v tom směru, že přeci nezávislý soud rozhodl a že takové rozhodnutí je třeba respektovat.

Pan ředitel redakce nevidí nic skandálního na tom, že tzv. příslušenství, které má ČSSD platit za neschopnost českých soudů v čas rozhodnout, má být více než 15násobkem odměny, která podle rozhodnutí soudu přísluší Altnerovi.

Špičky ČSSD jsou zřejmě v posledních dnech v takovém šoku, že nedokázaly správně rekognoskovat směr, z kterého útok přichází. Směr je jasný. Jediný, kdo má zájem na tom rozbít ČSSD a v první chvíli ji výrazně oslabit, je A. Babiš. Odtud vítr vane. To, že M. Zemanovi nebude vadit politické zničení Sobotky a jeho skupiny ve vedení ČSSD, je také zřejmé. A to, že může být zcela zničena strana s téměř 140leotu historií, která více či méně vždy hájila zájmy širokých vrstev občanů a čs. státu, to už je oběma pánům jedno. Hrají jen své hry.

Jeden chce být premiérem, i když všichni soudní lidé musí vidět, jak je jeho hnutí slabé jako čaj a jak destabilizuje situaci ve všech větších a velkých městech republiky, počínaje Prahou, kde je díky politice ANO vedení Prahy zcela neakceschopné, přes Brno, Ostravu, až k dalším městům.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice