Paroubek: Mírnil bych optimismus…

24.11.2017 21:08

…prezidenta Zemana, který ve čtvrtek v pořadu na TV Barrandov mimo jiné uvedl, že hlasování ve Sněmovně o podpoře nového šéfa Sněmovny bylo „impozantní a ukazuje na menšinovou vládu“.

Paroubek: Mírnil bych optimismus…
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Sestava hlasů ve Sněmovně hnutí ANO, SPD a KSČM dá dohromady 115 hlasů. I když je důvěra ve vládu něco jiného než sestavit orgány Sněmovny a zvolit její nejvyšší funkcionáře, je samozřejmě číslo 115, které ve Sněmovně existuje, strašákem pro tradiční politické strany. V první řadě pro sociální demokracii a lidovce, ale i pro ODS, tedy pro strany, které mají po případném a velmi pravděpodobném „shození“ první Babišovy vlády možnost uvažovat o účasti v Babišově druhé, tentokrát již koaliční vládě.

Andrej Babiš se jistě bude při uspořádání své vlády snažit zvolit, pokud to jen trochu půjde, nějaké standardní politické řešení. Takové řešení, které budou akceptovat i evropské politické elity. Toto řešení tedy musí být řešením bez komunistů a bez extremistů typu Okamurovy SPD.

Tedy, pokud Babiš nechce dopadnout jako Maďarsko a jejich premiér Orbán nebo jako polská vláda, jistě nepůjde cestou spolupráce s politickými silami, které naši partneři v EU považují za nepřijatelné.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…