Paroubek (NS-LEV 21): Co Babiš řekl dnes, nemusí platit zítra

30.10.2014 17:56

Strany vládní koalice nakonec přistoupily k vytvoření koalice i v Ostravě, a to poté, co z tohoto města, kde ve volbách zvítězilo ANO, přicházely ohledně nového vedení radnice protikladné zprávy. Nejprve to vypadalo, že radnici povede koalice ANO, KSČM a hnutí Ostravak, pak se ale objevily i takové zprávy, že ANO bude v opozici a Ostravu povede koalice složená z ČSSD, KSČM a hnutí Ostravak. Nyní to vypadá, že vše je opět jinak a na vedení Ostravy se budou podílet hnutí ANO, ČSSD a KDU-ČSL.

Paroubek (NS-LEV 21): Co Babiš řekl dnes, nemusí platit zítra
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Je dobře, že k nějakému rozhodnutí došlo, ale rozhodně by bylo dobré si v této chvíli připomenout slova a Babiše, který po volbách médiím na otázku „Kde se nebudete chtít s ČSSD spojovat?“ odpověděl:  „Například v Brně a Ostravě. Tam mají místní organizace sociální demokracie špatnou pověst.“

Inu, zdá se, že, že za těch pár dní, které uplynuly od doby, kdy A. Babiš jednoznačně odmítl vytváření koalice s ČSSD v Ostravě, zřejmě se pověst ostravské ČSSD náhle stala křišťálově čistou. Nebo se stalo něco jiného, že A. Babiš už v tomto spojení problém nevidí? Velmi rád bych slyšel na tuto věc také jeho názor… Určitě se jej nikdy nedozvím a nikdo z novinářů nebude mít odvahu se na něj Babiše zeptat.

Každopádně nezbývá než konstatovat, že Ostravu povedou lidé, kteří mají pouze minimum zkušeností s řízením města, nebo ještě hůře ti, kteří žádné zkušenosti nemají.

Stejně smutný osud potká i Prahu, kde v městské radě mohl být alespoň jeden člověk, který má s řízením města dlouhodobější zkušenosti. Tím je K. Březina, který byl ale rozhodnutím soudu prakticky diskvalifikován z toho, aby se stal členem rady města zodpovědným za dopravu. A tak v Praze také dopravu bude řídit člověk, který se to bude teprve učit.  A je otázkou, zda vůbec bude mít čas, s ohledem na minimální většinu vládnoucí koalice v zastupitelstvu, se tuto odbornost naučit.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…