Paroubek (NS-LEV 21): Co Babiš řekl dnes, nemusí platit zítra

30.10.2014 17:56

Strany vládní koalice nakonec přistoupily k vytvoření koalice i v Ostravě, a to poté, co z tohoto města, kde ve volbách zvítězilo ANO, přicházely ohledně nového vedení radnice protikladné zprávy. Nejprve to vypadalo, že radnici povede koalice ANO, KSČM a hnutí Ostravak, pak se ale objevily i takové zprávy, že ANO bude v opozici a Ostravu povede koalice složená z ČSSD, KSČM a hnutí Ostravak. Nyní to vypadá, že vše je opět jinak a na vedení Ostravy se budou podílet hnutí ANO, ČSSD a KDU-ČSL.

Paroubek (NS-LEV 21): Co Babiš řekl dnes, nemusí platit zítra
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Je dobře, že k nějakému rozhodnutí došlo, ale rozhodně by bylo dobré si v této chvíli připomenout slova a Babiše, který po volbách médiím na otázku „Kde se nebudete chtít s ČSSD spojovat?“ odpověděl:  „Například v Brně a Ostravě. Tam mají místní organizace sociální demokracie špatnou pověst.“

Inu, zdá se, že, že za těch pár dní, které uplynuly od doby, kdy A. Babiš jednoznačně odmítl vytváření koalice s ČSSD v Ostravě, zřejmě se pověst ostravské ČSSD náhle stala křišťálově čistou. Nebo se stalo něco jiného, že A. Babiš už v tomto spojení problém nevidí? Velmi rád bych slyšel na tuto věc také jeho názor… Určitě se jej nikdy nedozvím a nikdo z novinářů nebude mít odvahu se na něj Babiše zeptat.

Každopádně nezbývá než konstatovat, že Ostravu povedou lidé, kteří mají pouze minimum zkušeností s řízením města, nebo ještě hůře ti, kteří žádné zkušenosti nemají.

Stejně smutný osud potká i Prahu, kde v městské radě mohl být alespoň jeden člověk, který má s řízením města dlouhodobější zkušenosti. Tím je K. Březina, který byl ale rozhodnutím soudu prakticky diskvalifikován z toho, aby se stal členem rady města zodpovědným za dopravu. A tak v Praze také dopravu bude řídit člověk, který se to bude teprve učit.  A je otázkou, zda vůbec bude mít čas, s ohledem na minimální většinu vládnoucí koalice v zastupitelstvu, se tuto odbornost naučit.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…