Paroubek (NS-LEV 21): Volební účast 18,2 %? Celá politická elita je k smíchu

26.05.2014 12:23

Volební výsledky jasně ukázaly, a já jsem to slyšel při volební kampani od občanů, že lidé už nevěří, že by kdokoli mohl cokoli změnit k lepšímu a že oni na to mohou mít jakýkoli vliv.

Paroubek (NS-LEV 21): Volební účast 18,2 %? Celá politická elita je k smíchu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Volit letos přišlo pouze 18,2 % voličů, tedy 1 528 250 z 8 395 132 lidí. Méně zajímaly volby do EP pouze Slováky, kterých k urnám dorazilo 13 %. Radovat se z takového volebního výsledku nemůže snad nikdo. Spokojení, ovšem pouze se svým volebním výsledkem, mohou být maximálně Svobodní, kteří premiérově získali jedno křeslo, nebo strana KDU – ČSL, která získala o jeden mandát více než v minulých volbách.  Volební výsledky kromě neúčasti ovlivnilo i to, že nejvíce lidí, 25,82 %, přišlo k volbám v Praze, žádný další kraj už nepřesáhl hranici dvacetiprocentní volební účasti, ve velmi netěsném závěsu za Prahou tak skončil Středočeský kraj s 19,2 % voličů.  

Volební výsledky jasně ukázaly, a já jsem to slyšel při volební kampani od občanů, že lidé už nevěří, že by kdokoli mohl cokoli změnit k lepšímu a že oni na to mohou mít jakýkoli vliv. Na frak tak v těchto volbách nedostala pouze strana LEV 21, ale opravdu celá politická elita, pro niž je volební výsledek tragédií a velmi smutnou vizitkou. Vítěz voleb, hnutí ANO, je nikoli jednookým, ale slepým králem.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě