Paroubek: Nenapravitelný Holec

05.07.2018 15:05

Když jsem si před rokem touto dobou přečetl komentář z pera politického „experta“ Českého rozhlasu Hofmana inspirovaného vlivovou agenturou Bison&Rose o tom, že bych neměl usilovat o to, stát se členem ČSSD, neboť pak tato strana nebude schopna získat ve volbách do sněmovny 20 % hlasů, považoval jsem to jen za běžnou pitomost, o které všichni víme, jak dopadla. ČSSD v říjnových volbách loni získala něco přes 7 % hlasů voličů.

Paroubek: Nenapravitelný Holec
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Podobným komikem v barvách rozhlasu (Český rozhlas Plus) je zakomplexovaný pisálek Holec. Ve svém podivném článku mě srovnává s Pochem. Opravdu milá společnost. Když jsem končil v červnu 2010 jako předseda ČSSD, strana získala ve volbách do sněmovny přes 22% hlasů. A na podzim roku 2010 jsem skončil i jako předseda obvodního výboru ČSSD v Praze 5. A ČSSD v tomto obvodě získala - po 8 letech mé soustředěné práce - téměř 19% hlasů. To je na Prahu opravdu hodně.

Dnes má ČSSD v Praze, řízené ze zákulisí Pochem, 4,3% podpory občanů. Tolik tedy statistika, která nelže. Nebudu už unavovat s jinými čísly statistiky, která by připomínala volební výsledek ČSSD do sněmovny z roku 2006, kdy tato strana dosáhla téměř na třetinu hlasů. I když třináct měsíců předtím byla v průzkumech na 10%. A už vůbec nechci paměť „redaktora“ Holce namáhat připomínkou velkého volebního vítězství ČSSD z podzimu 2008, kdy tato strana získala v krajských volbách téměř 36% hlasů, hejtmanství ve třinácti krajích a dvacet tři senátorských míst ze sedmadvaceti. Ostatně vůbec špatný nebyl ani volební výsledek v evropských volbách z roku 2009, kdy na mě mladíci vyhecováni langrovskými novináři typu Holce, tu a tam hodili nějaké vajíčko.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Jiné argumenty proti mně neměli, ale strana v evropských volbách v roce 2009 získala sedm mandátů a k nim také místopředsedu evropského parlamentu. Jen tak mimochodem v roce 2004 při volbách získala ČSSD jen dva poslance a ve volbách v roce 2014, s aktivní účastí Pocheho, čtyři poslance. Tolik tedy statistika a mé srovnání s Pochem.

Možná že by pan Holec místo dojmů měl občas kouknout do statistiky. Nicméně zdrcující většina českých médií, když píše o mé kandidatuře do senátu v Ostravě, která vznikla z iniciativy ostravské ČSSD, tak píše korektně a objektivně. Jmenovaný redaktor rozhlasu je jaksi výjimkou, která jen potvrzuje pravidlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Nejhorší masová střelba je i po pěti měsících stále ve stadiu vyšetřování

21:03 Richter (ANO): Nejhorší masová střelba je i po pěti měsících stále ve stadiu vyšetřování

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 - Návrh na zřízení vyšetřovací komise Posl…