Paroubek: O policejním zásahu v demokratické zemi nerozhoduje premiér

19.06.2015 21:51

Nechápu, proč se ještě po deseti letech od předmětné události CzechTeku v Mlýnici jinak seriózní deník e15 snižuje ke zveřejňování lží. Tvrdit, že v „červenci to bude deset let, co Jiří Paroubek posvětil tvrdý zásah policie proti festivalu CzechTek…,“ je drzá lež.

Paroubek: O policejním zásahu v demokratické zemi nerozhoduje premiér
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

To, že jsem se po zásahu vůči návštěvníkům akce policie zastal, je každému zřejmé. Účastníků akce nebyly sice desítky tisíc, jak v e15 tvrdí DJ Toxor, ale byly jich tisíce a tyto tisíce lidí bez povolení vstupovaly na cizí pozemky, které nebyly na akci pronajaty. Pronajatý byl malý pozemek nedaleko dálnice a na něj by se tisíce lidí nejen nevešly, ale hlavně by se k němu přes jiné pozemky ani nedostaly.

Tachovská policie a její velitel přijali od majitelů dotčených pozemků několik trestních oznámení. Majitelé pozemků byli pobouřeni tím, že na jejich pozemky bez povolení vstupují tisíce lidí. Pokud dnes v rozhovoru pro e15 DJ Toxor z uskupení Strahov Systém říká, že ze strany pořadatelů a účastníků akce bylo vše v pořádku, prostě lže. Organizátoři CzechTeku v zásadě selhali, nesplnili své povinnosti, a vystavili tak účastníky celé akce zásahu policie.

O policejním zásahu nemůže rozhodnout premiér

A je třeba také znovu opakovat, že v demokratické zemi, a tou ČR ještě v létě roku 2005 byla, nemůže o policejním zásahu rozhodnout premiér, ba ani ministr vnitra. O zásahu rozhodl příslušný policejní šéf, což byl nynější šéf plzeňské policie, který jistě zájemcům podá jasné vyjádření, proč tehdy k policejnímu zásahu došlo.

Důvody, proč jsem se policie tehdy zastal, je možné shrnout do dvou slov: zákon a pořádek. Ani DJ Toxor po deseti letech nemůže z tohoto policejního zásahu uvést jediný případ, kdy by policie porušila zákon. Pokud by se tak stalo, byl by někdo z policistů nezávislým soudem jistě odsouzen. DJ Toxor by ani po deseti letech neměl spoléhat na mou ztrátu paměti, neměl by lhát a e15 by neměla lži zveřejňovat.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…