Paroubek: Prezident Zeman opět ukázal nedostatek sociální empatie

31.03.2015 4:31

Prezident Zeman při svém nedělním vystoupení na rádiu Frekvence 1 na otázku, zda se hodlá se dvěma ženami po dvou letech osvobozenými ze zajetí setkat, odpověděl, že určitě ne.

Paroubek: Prezident Zeman opět ukázal nedostatek sociální empatie
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„To není Hanzelka a Zikmund, to je dvojice dívek, které jednaly velmi neprozřetelně. Neprospěly ČR, protože způsobily starosti sobě, svým rodinám, svým známým a přátelům a koneckonců i českému státu.“ Zároveň dodal, že se v utajení velmi rád setká s těmi, kteří se zasloužili o osvobození dívek.

H. Humpalová a A. Chrástecká cestovaly z Íránu do Indie a cesta, kterou přes Pákistán zvolily, je jednou z nejobvyklejších, kterou turisté volí, pokud do těch to oblastí, navzdory varování českého ministerstva zahraničí, cestují. V pákistánské provincii Balúčistán byly v březnu roku 2013 uneseny z autobusu.  Výběrem míst své dovolené se jistě vystavily vyššímu riziku než kdysi Hanzelka se Zikmundem…

Ve dvouletém zajetí si pak zřejmě prošly peklem, které je pro kohokoli, včetně prezidenta Zemana, nepředstavitelné. Je pochopitelně věcí prezidenta, koho na Hrad pozve a koho ne, ale veřejně nyní kárat obě ženy za to, že podle něho udělaly hloupost, je z úst prezidenta republiky nevhodné a nemístné. M. Zeman opět přesvědčil, že nemá – jako prezident republiky – potřebnou sociální empatii.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…