Paroubek: Rusko nenese přímou odpovědnost za sestřelení malajsijského Boeingu

24.07.2014 17:07

Po pádu malajsijského Boeingu se opět vylily řeky s protiputinovským štvaním. Všem lidem typu Marjanovič či Fištejn bylo okamžitě jasné, že za touto tragickou událostí stojí V. Putin, který, pokud náhodou zcela sám raketový systém neovládal, k tomu separatistům poskytl vybavení a profesionální ruské vojáky či umožnil školení vojákům separatistů a samozřejmě rozkázal střílet po dopravních letadlech. Je zcela jedno, že by tím V. Putin nic dobrého nezískal.

Paroubek: Rusko nenese přímou odpovědnost za sestřelení malajsijského Boeingu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Toto protiputinovské nadšení mohlo ještě zesílit poté, co v pondělí americký ministr zahraničí John Kerry řekl, že USA mají jasné důkazy, které ukazují, že za sestřelení Boeingu mohou Rusko a seperatisté. Spojené státy ale mírní svá původně velmi jednoznačná vyjádření o vině Ruska.

Americké zpravodajské služby nemají žádné důkazy, že by Rusko mělo přímý vliv na sestřelení dopravního letounu. Nyní tedy Spojené státy přicházejí s pochybným dovozováním viny Moskvy, která je prý za sestřelení letadla zodpovědná nepřímo, a to tím, že materiálně podporuje povstalce na východě Ukrajiny. Trochu se zdá, jako kdyby USA a Marjanovičové podle jejich receptu vařili proti V. Putinovi z vody… 

Absolutně ploché „výkřiky“ ohledně sestřelení letadla, kterými Spojené státy zásobují svět, vcelku dokonale zakrývají události v Gaze, kde podle Rady bezpečnosti OSN může docházet k válečným zločinům.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: NS - LEV 21

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě