Paroubek: S jídlem roste chuť

16.05.2015 20:13

Věřím, že českým zubařům nikdo nezávidí jejich vysoké, nadprůměrné příjmy, které si za svou práci nepochybně zaslouží. Jinou věcí však je, jak volně někteří z nich přistupují k cenotvorbě, čemuž bohužel často velí Česká stomatologická komora.

Paroubek: S jídlem roste chuť
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Chápal jsem požadavky zubařů v předchozích letech, kdy chtěli, aby si občané – pacienti platili za bílé plomby sami, protože jejich efekt je spíše estetický nežli zdravotní.

Amalgámové plomby (sám je nepoužívám, tudíž nyní nejsem v konfliktu zájmů) však až dosud zůstávaly mimo platby v hotovosti a byly placeny z rozpočtu zdravotních pojišťoven. To chce ale Česká stomatologická komora nyní zásadně změnit a žádá, aby si lidé sami platili i amalgámové plomby.

Tento požadavek vnímám jako neslušný a k tomu velmi krátkozraký. Ve svých důsledcích povede k tomu, že lidé z příjmově slabších skupin českého obyvatelstva zhorší svou péči o chrup, což zejména u důchodců či dětí může vést k mnoha dalším zdravotním komplikacím. Například k nemocem zažívacího traktu a podobně.

Přesunout amalgámové plomby mezi občany placené položky by tedy ve svých důsledcích vedlo nejen ke zhoršení zdravotní péče, ale mohlo by to také vyvolat následné další zdravotní výdaje v souvislosti s jinými nemocemi.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!