Paroubek: V ČSSD jeden hot a druhý čehý!

12.03.2016 9:17

Kdysi mě upozornil můj osobní přítel, první polistopadový předseda ČSSD, prof. Jiří Horák, na vyjádření slavného britského premiéra 19. století lorda Palmerstona, který řekl svým nejbližším spolupracovníkům. že je dobré, aby politické strany byly v důležitých otázkách politicky jednotné. Na tom je mnoho pravdy. Palmerston to vyjádřil zhruba takto: „Je mi jedno, zda celní sazby na dovoz obilí budou takové nebo jiné, ale pokud se na nich dohodneme, tak už to musíme držet.“ Již v 19. století tedy bylo známo, že volič nemiluje rozhádané strany.

Paroubek: V ČSSD jeden hot a druhý čehý!
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Vláda (a prezidentská kancelář) připravuje v naší zemi na závěr března návštěvu čínského prezidenta. Vláda (a prezident) odvedla, pokud jde o sjednání návštěvy čínského prezidenta, velmi dobrou práci. Noví čínští investoři v Česku, kterým návštěva prezidenta Si Tin-pchinga otevře dveře do naší republiky, by k nám mohli přinést nové investice a nová pracovní místa. Oboje potřebujeme.

Jak v této souvislosti hodnotit počin hejtmanství Pardubického kraje, které rozhodlo o vyvěšení tibetské vlajky v době, která těsně předchází návštěvě čínského prezidenta? Má snad pardubický sociálnědemokratický hejtman úplně odlišný názor na problematiku spolupráce s Čínou nežli vláda vedená sociálnědemokratickým premiérem? Nejspíše ne! Jenom je to politický popleta, který si myslí, že ČSSD je nějakým druhem strany pravdy a lásky. A myslí si pan hejtman, že jej budou volit voliči pravdy a lásky? A co voliči ČSSD? Budou ho volit, až jim vystaví před oči např. svou trofejní fotografii s kardinálem Dukou? Ano, s tím Dukou, jehož církvi bude stát vydávat (či již vydal) obrovské nemovité majetky a bude ještě dlouhá léta platit ze státního rozpočtu obrovské reparace ze státního rozpočtu.

Mnoho úspěchů v krajských volbách pane hejtmane. TNS Aisa dnes volební šance ČSSD odhaduje na 17 %. Dosáhnete aspoň na tento výsledek?

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…