Paroubek: Zemanův chamtivý kancléř

23.04.2015 17:32

M. Zeman se vždy stylizoval do role asketického člověka a politika a tento aspekt také vždy zdůrazňoval. A možná, že takový skutečně tak trochu je. Zato v jeho okolí nejsou žádní troškaři.

Paroubek: Zemanův chamtivý kancléř
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Hradní kancléř Mynář si nechá vyplácet plat srovnatelný s platem premiéra, vyšší než mají ministři. Plat, který mnohonásobně převyšuje minimální mzdu. Přitom blábolí cosi nesrozumitelného o Kolbence a sám ani není schopen vyřídit si jednu ze základních věcí, které jsou předpokladem pro výkon funkce hradního kancléře, a to bezpečnostní prověrku.

To si pan kancléř Mynář při svých předchozích aktivitách nevydělal, tolik, aby ve veřejné funkci projevil alespoň nějakou skromnost? Je to nepochopitelné a nepochopitelné je i to, že M. Zeman takovou věc trpí.

Chápu, že pan kancléř musí šetřit na rekonstrukci vily, kterou, poněkud hodně výhodně, zakoupil v pražských Strašnicích. Ale i jeho žena by jistě projevila pochopení proto, aby se jejich dům opravil o něco pomaleji, kdyby nyní bylo kolem platu jejího manžela méně ostudy.

Až zase M. Zeman, který se rád stylizuje do pozice lidového prezidenta, povede obvyklé řeči o skromnosti a službě veřejnosti, bude vhodná chvíle mu připomenout plat jeho kancléře.

Kancléř Mynář předvádí nevídanou bařtipánskou chamtivost. Bez krytí M. Zemanem by si to však nemohl dovolit. Mynářův plat je zatím zřejmě největší chybou M. Zemana v úřadu prezidenta. A chyba neomluvitelná.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…