Pavlík (ČSSD): Rezignace Filipa Tuláka je rozhodně na místě

25.01.2019 20:49

Vyjádření pražské sociální demokracie k obsazování orgánů městských firem.

Pavlík (ČSSD): Rezignace Filipa Tuláka je rozhodně na místě
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Protože případ investičního ředitele a člena představenstva pražského dopravního podniku Filipa Tuláka ukazuje, že nové vedení hlavního města absolutně nezvládá svoji personální politiku, vyzývá pražská sociální demokracie současnou magistrátní koalici Pirátů, hnutí Praha sobě a Spojených sil pro Prahu k přehodnocení veškerých provedených a připravovaných voleb zástupců města do orgánů obchodních společností s majetkovou účastí hlavního města.

„Sociální demokracie již před volbou Filipa Tuláka upozorňovala na četné pochybnosti, které jsou s ním a s jeho působením v dopravním podniku spojeny. Dopis zaměstnanců společnosti, ve kterém rozkrývají Tulákovo zneužívání postavení, nám dává za pravdu. Jeho rezignace je rozhodně na místě. Slova pirátského primátora Hřiba, že byl od počátku proti jeho jmenování, považujeme za pokryteckou snahu vyvinit se ze zásadního personálního pochybení. Namísto vzdávání se odpovědnosti by měl přikročit k opětovnému prověření všech zvolených zástupců města v akciových společnostech a pravidla pro jejich výběr nastavit tak, aby již nemohlo k podobné situaci docházet,“ uvedl předseda pražské sociální demokracie Petr Pavlík.

„Ukazuje se, že slova o obsazování pozic ve vedení městských firem odborníky a o jejich transparentním výběru zůstala jen a pouze na úrovni planých slibů. Namísto toho si současné vedení města rozdělilo lukrativní pozice v těchto společnostech, přičemž si každá strana v rámci vládnoucí koalice dosazuje své loajální lidi. To není nic jiného než prachsprosté trafikanství,“ dodal Pavlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…