Pekarová Adamová (TOP 09): Je nezbytně nutné podporovat proces rozšiřování EU

06.05.2024 18:09 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová přijala předsedkyni slovinského Národního shromáždění Uršku Klakočar Zupančič. Hlavním tématem společného jednání byla aktuální problematika rozšiřování Evropské unie o Ukrajinu, Moldavsko a země západního Balkánu.

Pekarová Adamová (TOP 09): Je nezbytně nutné podporovat proces rozšiřování EU
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Obě předsedkyně se shodly, že významnou úlohu v celém procesu může sehrát i sdílení zkušeností s přístupovými jednáními mezi stávajícími členy Unie a zeměmi na členství aspirujícími. Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová dnes dopoledne přijala předsedkyni Národního shromáždění Slovinské republiky Uršku Klakočar Zupančič.

Anketa

Prospěla by české demokracii korespondenční volba občanů ze zahraničí?

hlasovalo: 26336 lidí

„Ukrajina, Moldavsko či země západního Balkánu stojí dnes před branami Evropské unie. Její rozšíření bude oboustranně výhodné, pokud ovšem aspirující státy splní veškeré náležité podmínky. Pro ně bude přijetí do rodiny členských zemí Unie znamenat těsnější politické a ekonomické přimknutí k Západu, pro nás všechny pak posílení o významné spojence v klíčovém regionu. Jde tedy o naši společnou geostrategickou prioritu,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Slovinsko stejně jako Česká republika vstoupilo do Evropské unie 1. května 2004. „S paní předsedkyní jsme se jednoznačně shodly, že je nezbytně nutné podporovat proces rozšiřování EU o další aspirující členy např. prostřednictví přenosu zkušeností a znalostí, které naše vlastní země získaly před více než dvaceti lety během závěrečné etapy dlouhých přístupových vyjednávání,“ doplnila pak předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Ta na samý závěr společného jednání obdržela od své slovinské kolegyně pozvání na reciproční návštěvu v Lublani.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Analyzovat nálady USA, než se budeme vrhat do cizích válek

8:14 Dostál (Stačilo!): Analyzovat nálady USA, než se budeme vrhat do cizích válek

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k NATO.