Pekarová Adamová (TOP 09): Vztah k politické straně je jako manželství. Také v něm musíme dělat kompromisy

02.09.2020 12:00

Markéta Pekarová Adamová a Petr Fiala přijeli podpořit kandidáty ODS a TOP 09 pro krajské volby.

Pekarová Adamová (TOP 09): Vztah k politické straně je jako manželství. Také v něm musíme dělat kompromisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Poslední srpnovou středu navštívila předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová společně předsedou ODS Petrem Fialou Rokycansko. Nejprve zavítali do Rokycan, Hrádku, Mirošova a Dobříva, poté se přesunuli do Dýšiné a závěr dne patřil diskusi v Radnicích na severním Plzeňsku.

Den na Rokycansku zahájila předsedkyně TOP 09 v doprovodu lídryně kandidátky ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů Ilonou Mauritzovou a lídrem TOP 09 pro krajské volby Richardem Piknerem debatou s vedením rokycanské nemocnice o tom, jak zajistit kvalitu a dostupnost zdravotní péče.

Poté se v jejich doprovodu společně se senátorem za Rokycansko Pavlem Karpíškem, místostarostou Rokycan Janem Šaškem, starostkou Hrádku Marcelou Sobotkovou a místostarostou města Tomášem Rouskem přesunula na prohlídku hrádeckých železáren. Zde se seznámila s historií hutnictví na Rokycansku a prohlédla si historickou válcovací stolici, kterou město Hrádek společně s muzeem v Rokycanech bude od železáren odkupovat a umisťovat v obci.

Odpoledne patřilo návštěvě nově rekonstruované národní kulturní památky Vodního Hamru v Dobřívi, na jehož revitalizaci se finančně podílela Evropská unie a Plzeňský kraj. Poslední zastávkou cesty po regionu předsedy ODS Petra Fialy a Markéty Pekarové Adamové byla společnost Interobal v Dýšiné, která se řadí mezi přední firmy působící v obalovém průmyslu.

Závěr dne pak patřil debatě v kavárně a restauraci La Boema v Radnicích, kam zavítalo na sedm desítek zájemců o diskusi na téma budoucnost české politiky. Petr Fiala a Markéta Pekarová Adamová se shodli na tom, že spojování politických stran je jedinou možnou cestou, jak změnit poměry v naší zemi. První krok k tomu již zástupci ODS a TOP 09 učinili tím, že vytvořili společnou kandidátku pro volby do Zastupitelstva Plzeňského kraje.

„Vztah k politické straně ráda přirovnávám k manželství. V něm také musíme být schopni dělat kompromisy. A podobně jako v manželství i v politice je třeba nalézt v sobě velkorysost, povznést se nad rozdíly, stavět na tom, co nás spojuje. Jen tak můžeme zvítězit a změnit poměry v naší zemi,“ řekla předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Na Rokycansko jsem přijel podpořit společnou kandidátku ODS a TOP 09 a především Ilonu Mauritzovou, která je naší kandidátkou na hejtmanku Plzeňského kraje. Měl jsem možnost hovořit se starosty, podnikateli, uspořádali jsme veřejnou diskusi s občany a navštívil jsem řadu míst. Jsem přesvědčen, že Ilona Mauritzová a její tým jsou dobrou volbou pro Plzeňský kraj, protože vědí, co kraj a jeho lidé potřebují,“ uvedl na závěr celého dne předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…