Pelhřimovští radní k šikaně na tamní škole: Proběhl rozhovor s agresory, ochrana oběti...

04.03.2016 10:44

Vyjádření radních města Pelhřimov k sociálně patologickým jevům na ZŠ Pelhřimov, Krásovy domky 989, kde docházelo k šikaně mezi teprve sedmiletými dětmi.

Pelhřimovští radní k šikaně na tamní škole: Proběhl rozhovor s agresory, ochrana oběti...
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Vyšetřování případu sociálně patologických jevů na ZŠ Pelhřimov, Krásovy domky 989 bylo zahájeno neprodleně poté, co Pedagogicko – psychologická poradna Pelhřimov informovala třídní učitelku o šikaně ve třídě 2.A. Škola v případu úzce spolupracovala s OŠKT MěÚ Pelhřimov, proběhl rozhovor s agresory, ochrana oběti, schůzky s rodiči, zasedla výchovná komise a zasedání pedagogické rady školy. Případ prošetřila Česká školní inspekce.

Na základě veškerých dokumentů a informací, které měla Rada města Pelhřimova, která zasedla 2.3.2016 k dispozici, nebylo přikročeno k žádným personálním ani finančním opatřením na ZŠ Pelhřimov, Krásovy domky 989.

Rada města uložila řediteli ZŠ Krásovy domky, Mgr. Pavlu Rafajovi vypracovat souhrnnou zprávu o průběhu šetření stížnosti a o přijatých nápravných opatřeních do 20. 3. 2016. Ředitel má dále průběžně informovat vedoucího OŠKT MěÚ Pelhřimov Mgr. Bohumila Kovandu o situaci ve třídě, kde byly řešeny sociálně patologické jevy a věnovat zvýšenou pozornost prevenci sociálně patologických jevů. Škola se řídí Školním programem proti šikanování, jehož cílem je vytvořit ve škole bezpečné, respektující a spolupracující prostředí. Konkrétně ve třídě 2.A probíhá vrstevnický program, jehož součástí je například práce s dětmi v komunitním kruhu.

Zároveň Rada města Pelhřimova na svém posledním zasedání uložila všem ředitelům/lkám škol zřizovaných městem Pelhřimov řídit se při prevenci proti šikaně preventivním programem a vlastním školním programem proti šikanování, dále neprodleně informovat zřizovatele o sociálně patologických jevech, které se vyskytnou na škole a při podezření ze šikany postupovat podle Metodického pokynu MŠMT k řešení šikanování ve školách a školských zařízeních (č.j. MSMT – 22294/2013-1).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…