Perman (R2014): Skořápky a plátýnko zase zpět?

29.08.2014 19:10

Ministerstvo financí chce vytlačit herní automaty ze všech hospod, barů a restaurací. Stovky heren by tak v budoucnu mělo nahradit jen několik specializovaných kasin po vzoru Polska či Francie. V žádném případě nepodporuji hazard, ale...

Perman (R2014): Skořápky a plátýnko zase zpět?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

Ministerstvo financí chce vytlačit herní automaty ze všech hospod, barů a restaurací. Stovky heren by tak v budoucnu mělo nahradit jen několik specializovaných kasin po vzoru Polska či Francie. V žádném případě nepodporuji hazard jako takový. Jsem si vědom, že hazard, podobně jako drogy nebo alkohol, dokáže zničit důstojnost člověka a v konečném důsledku i životy jeho nejbližších.

Avšak jako pravicový politik zastávám postoj, že o umístění  herního automatu by měl rozhodovat majitel zařízení. Stejně jako v případě kouření v restauračním zařízení by měl mít majitel své restaurace právo rozhodovat sám o tom, zdali ve svém podniku zakáže lidem kouřit, či nikoliv.

Hlavní problém vidím v tom, že se nedodržují stávající nařízení o tom, kde mohou být herny umístěny. Stále můžeme vidět herny umístěné v blízkosti škol a jiných zařízení pro děti. Pokud se budeme neustále snažit omezovat a regulovat svobodné podnikání, tak se dostaneme do situace, kdy sice zlikvidujeme herní automaty v restauracích, ale místo nich se objeví karbaníci  podobní těm, kteří obírali lidi o úspory za dob komunismu. Většina pamětníků si vybaví plátýnko, skořápky a jinou podobnou zábavu, která je naprosto nekontrolovatelná státem. Člověk je ze své podstaty hravý tvor a pokud mu hračku vezmete, najde si jinou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: RESTART 2014

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…