Pernica (KSČM): Poslanecká sněmovna špatně platí?

26.10.2022 4:31 | Zprávy

V pátek dne 21. 10. 2022 se konalo ustavující zasedání Zastupitelstva města Blansko. Občané města Blanska mj. vyjádřili svými hlasy důvěru také KSČM, která má v novém zastupitelstvu jednoho zástupce.

Pernica (KSČM): Poslanecká sněmovna špatně platí?
Foto: KSČM
Popisek: Emil Pernica

V pátek dne 21. 10. 2022 se konalo ustavující zasedání Zastupitelstva města Blansko. Občané města Blanska mj. vyjádřili svými hlasy důvěru také KSČM, která má v novém zastupitelstvu jednoho zástupce.

Hlavní náplní ustavujícího zasedání zastupitelstva měla být volba starosty, místostarostů, členů rady a další usnesení, které jsou s touto volbou spojené. Proto jsem považoval za zbytečné zřizovat výbory a volit pouze jejich předsedy bez dalších členů. Co ti samotní předsedové bez dalších členů ve výborech budou dělat? Nikdo mi na tuto otázku neodpověděl. Ale samozřejmě měsíční odměnu ve výši 5 137 Kč už každý předseda obdrží. Navrhnul jsem stažení tohoto bodu z programu, bylo to zamítnuto.

Dále jsem se odmítl účastnit na zradě voličů a novou koalici ve složení ODS, ANO 2011 a Volby pro Blansko jsem nepodpořil. Zároveň ani nechápu postup ČSSD, která má jednoho zastupitele, nemá žádného člena v radě, ale přesto se ČSSD stala přívěskem v koaliční smlouvě.

I přes mediálně šířená tvrzení vzniklé koalice (zejména nové 1. místostarostky a poslankyně v jedné osobě Mgr. Dražilové), že komunální politika není o ideologiích, se ideologický boj na komunální úroveň přece jen dostal a to ve formě, že s komunisty se přece nejedná. I když jsem vynaložil úsilí jednat s vítězem voleb, hnutím ANO 2011 o dalším směřování města Blanska a programových prioritách, zástupci hnutí ANO 2011 si prostě čas nenašli. Předpokládal jsem, že 33 let po událostech v listopadu roku 1989 politické subjekty došly přece jen dál, že ideologie ponecháme stranou a budeme se bavit o prioritách a dalším rozvoji města. Žel realita je jiná.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Bc. Emil Pernica, DiS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skopeček (ODS): Liberální, levicový progresivismus prohrál i u mladých voličů

14:02 Skopeček (ODS): Liberální, levicový progresivismus prohrál i u mladých voličů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům voleb do Evropského parlamentu.