Piráti: Prohlášení předsedů opozičních stran k aktuální vládní krizi

20.11.2018 17:29 | Zprávy

Předseda Pirátů Ivan Bartoš inicioval dnešní dopolední setkání s předsedy opozičních stran ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN v prostorách poslaneckého klubu Pirátů. Předsedové zmíněných stran se dohodli na společném prohlášení, které na tiskové konferenci citoval právě šéf Pirátů Ivan Bartoš.

Piráti: Prohlášení předsedů opozičních stran k aktuální vládní krizi
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Společné prohlášení předsedů stran ODS, Pirátů, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN:

1) Předsedové ODS, Pirátů, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN vyzývají předsedu vlády České republiky Andreje Babiše, aby věrohodně vysvětlil okolnosti cesty svého syna na Ruskou federací okupované území Ukrajiny. Předsedové stran nepovažují s ohledem na možná bezpečnostní rizika dosavadní vysvětlení za dostatečná.

2) Apelují dále na prezidenta republiky Miloše Zemana, aby v případě, že bude vyslovena vláda Andreje Babiše nedůvěra, neprodleně jednal a postupoval v souladu s ústavním pořádkem České republiky a jmenoval předsedou vlády jinou osobu než Andreje Babiše, který ve vzniklé situace nebude disponovat důvěrou Poslanecké sněmovny.

3) Vyzývají ČSSD a především jejího předsedu Jana Hamáčka, aby přehodnotil podporu vládě, v jejímž čele stojí trestně stíhaný premiér, stojící ve střetu zájmů, který je v podezření z maření vyšetřování, a jenž uvedl současnou vládu do problémů prostřednictvím své osobní kauzy, do které navíc zavlekl dosud nevysvětleným způsobem člena své rodiny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jílková (KDU-ČSL): S dětmi nesmí pracovat ten, kdo byl odsouzený za sexuální delikty

12:05 Jílková (KDU-ČSL): S dětmi nesmí pracovat ten, kdo byl odsouzený za sexuální delikty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k sexuálním delikventům.