Piráti: Vyzýváme veřejnost k zapojení se do konzultace o copyrightu

15.01.2014 4:31

Pokud vám připadá doba ochrany autorských děl trvající sedmdesát let od autorovy smrti příliš dlouhá, můžete přispět ke změně autorského zákona sami. Do 5. února máte možnost se zapojit do veřejné konzultace, kterou vypsala Evropská komise a ve které můžete vyjádřit svůj názor.

Piráti: Vyzýváme veřejnost k zapojení se do konzultace o copyrightu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Na webu Pirátské strany naleznete přehledně zpracováné všechny informace potřebné k zapojení se do konzultace. Kromě odkazů na otázky ke konzultaci a postupu zaslání vašich připomínek naleznete na našem webu i stručný rozbor, který vám pomůže se lépe zorientovat v tématických okruzích formuláře.

Více informací naleznete ZDE

Přístup ke kopírovacímu monopolu může mít významný dopad na podobu Internetu, jak ho nyní známe. Proto žádáme odbornou i laickou veřejnost, aby ke konzultacím přistupovala i v obecných souvislostech, které se přímo netýkají autorských práv (jakými jsou například svobodná výměna informací a právo na soukromí).

 "Skrze tuto veřejnou konzultaci mohou občané České republiky ovlivnit změnu legislativy v Bruselu, která se projeví i u nás. Pro Pirátskou stranu je otázka kopírovacího monopolu a jeho uplatňování naprosto zásadní, svou výzvou chceme ale také občany namotivovat k tomu, aby se zajímali o dění v Evropské unii a snažili se na něj působit. Piráti jsou přesvědčeni, že při tvorbě zákonů by měli zákonodárci dbát spíše na hlas veřejnosti než na nátlak lobbistů," říká Adam Skořepa, vedoucí mediálního odboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…