Piráti odeslali vládnímu zmocněnci pro IT seznam expertů k zapojení do projektů Digitálního Česka

03.08.2018 19:43

Piráti dnes odeslali dopis vládnímu zmocněnci pro IT a digitalizaci Vladimírovi Dzurillovi, ve kterém představili seznam šesti pirátských expertů v oblasti IT a digitalizace. Poté, co aktivně vyzvali premiéra, aby pirátské odborníky do projektu zapojil, a ten nyní výzvu akceptoval, chtějí své zástupce připojit do jednání a činnosti Rady vlády pro informační společnost (RVIS) i do přidružených pracovních skupin.

Piráti odeslali vládnímu zmocněnci pro IT seznam expertů k zapojení do projektů Digitálního Česka
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Ačkoliv se od našeho vstupu do Sněmovny Piráti účastní všech odborných konferencí a veřejných konzultací, na které jsme byli doposud přizváni, je důležité zastávat daleko aktivnější roli při samotném procesu realizace projektu Digitálního Česka. I když Piráti za své působení v dolní komoře nikdy oficiálně neobdrželi od premiéra či zmocněnce Dzurilly nabídku na spolupráci v oblasti řešení eGovernmentu, nyní oceňuji, že premiér mou výzvu k zapojení Pirátů vyslyšel, a my tak můžeme poskytnout naše know-how. Dlouhodobě se zde vlády snaží vytvářet dojem, že se projekty v oblasti IT realizují a fungují, opak je ale pravdou. Již dvacet let postupuje ČR v digitalizaci zoufale pomalu, není digitalizováno soudnictví, nefunguje srozumitelný online styk s úřady pro občany, daňové přiznání smskou je pro podnikatele v ČR z říše sci-fi. Právě toto chceme změnit, proto jsme nabídli naše experty,” komentoval předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Kromě předsedy Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj Ivana Bartoše Piráti nabízí i IT experta a předsedu Podvýboru pro eGovernment Ondřeje Profanta, dále předsedu Podvýboru pro digitalizaci justice a e-Sbírku Jakuba Michálka, člena Správní rady VZP, specialistu kvality a efektivity veřejných služeb Zdeňka Hřiba, předsedu Podvýboru pro informační technologie a dávkové systémy Lukáše Koláříka a předsedu Podvýboru pro ICT, telekomunikace a digitální ekonomiku Martina Jiránka. Všichni uvedení mají bohaté zkušenosti z praxe i odborné vzdělání a kompetence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.