Piráti startují volební kampaň v Praze

29.06.2017 5:28

Náš parlament dnes - dřív než kdy jindy - potřebuje čerstvou krev, politickou stranu vzniklou zdola, nikoliv další umělý marketingový produkt. Díky nadějným průzkumům a zastoupení na pražském Magistrátu jsou Piráti pro Pražany černým koněm sněmovních voleb, tj. v podstatě jedinou neparlamentní stranou, která má šanci se do Parlamentu dostat a může tak přinést do sněmovny čerstvý vítr.

Piráti startují volební kampaň v Praze
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Miliardář Babiš vyráží do voleb v podstatě s programem centrálního plánovače. Naše silná vize, kterou proti tomu stavíme, je, že bohatství vzniká zdola, u svobodných lidí, živnostníků, inovátorů, nikoliv u tzv. dotačních podnikatelů. Lidé sami přemýšlejí, diskutují, rozhodují sami za sebe, stát jim nehází klacky pod nohy. Fakt je ten, že centrální plánování se neosvědčilo ani za komunismu a i výsledky rozpočtu České republiky i hlavního města Prahy pod vedením ANO ukazují, jak špatně plánují a nezvládají investovat.

V Parlamentu musí být někdo, kdo bude Babiše skutečně kontrolovat! Budeme ho kontrolovat, stejně jako v Praze kontrolujeme Krndu. Z Prahy víme, jak Babiš řídí firmy, že to je neodborné, nikdo za nic nezodpovídá. Dokonce to samé po nás zopakoval audit Ernst & Young, který si Praha nechala udělat. Spíš než “řídit stát jako firmu” to funguje naopak.

Naším volebním cílem je porazit ČSSD v Praze, získat cca 12 % hlasů. V posledních volbách do Zastupitelstva hl. m. Prahy jsme získali 5,3 %. Od té doby jsme vyrostli a fungujeme lépe. Výsledek horší než 7 % bychom považovali za neúspěch. Naším zásadním problémem je, že naši příznivci jsou často nevoliči. Proto chceme přesvědčit v kampani, aby zvedli zadek, nekašlali na svou zemi a došli k těm volbám.

Představení čelních kandidátů a priorit lídra Jakuba Michálka pro Prahu naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách