Piráti v Chotěboři jdou do komunálních voleb v koalici

28.04.2018 19:16

Domluveno, podepsáno. Do podzimních komunálních voleb vstoupí chotěbořští Piráti v rámci koalice s názvem Pojďme To Změnit. Jedná se o koalici nezávislých kandidátů, Pirátů, TOP09 a Zelených. Jaké důvody nás k tomu vedly?

Piráti v Chotěboři jdou do komunálních voleb v koalici
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Systém komunálních voleb velmi znevýhodňuje strany, které nenaplní celou kandidátku (ta může obsahovat až 21 kandidátů). A tolik aktivních členů či příznivců pirátské strany se nám bohužel v Chotěboři oslovit nepodařilo. Abychom tedy mohli v maximální míře prosadit naše programové priority (zejména zprůhlednění činnosti orgánů města či větší zapojení veřejnosti do rozhodování), rozhodli jsme se jít cestou koalice s jinými stranami či nezávislými kandidáty.

Již od prosince loňského roku jsme se začali pravidelně scházet se zástupci nám (alespoň v komunální politice) názorově blízkých stran – Zelených a TOP09. O všech jednáních jsme - v souladu s naší pirátskou otevřeností a transparentností – informovali v naší evidenci lobbistických kontaktů. Výsledkem našeho společného několikaměsíčního úsilí je vznik výše uvedené koalice Pojďme To Změnit. Věříme, že zatímco Zelení a TOP09 přinesou dostatečné zkušenosti z komunální politiky, my, Piráti, zase přidáme potřebný svěží vítr a novou energii.

V čele kandidátky bude nezávislý kandidát Mgr. Bc. David Šafránek, který je i naším společným kandidátem na starostu. O silné pozici Pirátů v rámci koalice svědčí, že všichni členové místního předsednictva figurují na prvních osmi místech kandidátky – na druhém místě naleznete daňového poradce Ing. Tomáše Dostálka, na pátém místě kandiduje učitel matematiky a informatiky na chotěbořském gymnáziu Mgr. Roman Kubát a konečně na osmém místě je předseda chotěbořských Pirátů Michal Křivohlavý, který pracuje jako programátor a elektro-projektant.

Aktuální informace o koalici naleznete na webových stránkách www.pojdmetozmenit2018.cz a Facebooku www.facebook.com/pojdmetozmenit.

Pokud Vás dění ohledně komunálních voleb zajímá (anebo máte nějaký nápad do našeho programu), jste srdečně zváni na naše veřejné pirátské schůze – ta nejbližší se koná ve čtvrtek 10. května od 19:00 ve Velkých Vočích.

Vaši Piráti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krása (Trikolora): Atentát na Fica svědčí o zhrubnutí politické kultury

15:06 Krása (Trikolora): Atentát na Fica svědčí o zhrubnutí politické kultury

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.