Plamínková (STAN): Část potoka Vrutice projde zkapacitněním

29.11.2016 13:03

Část koryta potoka Vrutice u mostu pod železniční tratí musí být prohloubena. V současné době zde totiž dochází ke vzdouvání vody, celá oblast je zanášena naplaveninami a v případě povodně hrozí vylití vody z břehů.

Plamínková (STAN): Část potoka Vrutice projde zkapacitněním
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Rada hl. m. Prahy dnes schválila uzavření smlouvy s vítězem veřejné zakázky, společností Sdružení Nowastav-AZ Asanace-Vrutice s nabídkovou cenou 6 297 000 Kč bez DPH.

Zkapacitnění se týká úseku o délce zhruba 180 metrů, který podchází sedm mostních konstrukcí vedoucích k přilehlým nemovitostem. Úprava koryta zajistí, aby již nedocházelo ke vzdouvání vody v prostoru silničního mostu. K prohloubení koryta budou použity především železobetonové prefabrikáty typu U a dále dlažba z regulačního kamene.

„Zkapacitnění koryta Vrutice vyřeší problémy s dešťovou vodou pod železniční tratí. Vyčištění a prohloubení koryta výrazně zlepší stav v případě povodně,“ sdělila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!