Plíšek (TOP 09): Šikana podnikatelů musí skončit

11.08.2017 16:48

Finanční správa nerespektuje zákony a přes ujištění premiéra dál šikanuje české podnikatele. Podle nejnověji zveřejněných informací systémem zajišťovacích příkazů likviduje celé firmy i poté, co soudy rozhodly o nezákonnosti jejího jednání.

Plíšek (TOP 09): Šikana podnikatelů musí skončit
Foto: top09.cz
Popisek: Martin Plíšek, poslanec Parlamentu ČR

TOP 09 vyzývá ministra financí, aby okamžitě a důrazně zasáhl a vyvodil osobní odpovědnost u těch úředníků, kteří normy nerespektují.

„Ministr Pilný musí neodkladně zasáhnout, pokud jeho podřízení nerespektují zákony a nenesou za to žádnou odpovědnost,“ říká člen ústavně právního výboru sněmovny a místopředseda klubu poslanců TOP 09 Martin Plíšek.

Už v květnu Poslanecká sněmovna podpořila jeho návrh usnesení a vyzvala premiéra, aby finanční správa dodržovala rozsudky Nejvyššího správního soudu a zajišťovací příkazy používala jen v odůvodněných případech.

Podle posledních zjištění, které tento týden zveřejnily Hospodářské noviny, minimálně ve dvou případech úředníci finanční správy dál prodávají majetek firem, u nichž soud rozhodl, že jim byl zabaven nezákonně. V současně době se už dalších 357 firem odvolalo proti zajišťovacím příkazům. Podnikatelé chystají žaloby na stát kvůli odškodnění.

„Věřím, že stále ještě žijeme v právním státě a ani ministr z hnutí ANO nebude protiprávní jednání svých podřízených podporovat a zasáhne. Ve chvíli, kdy stále není uzákoněna odpovědnost úředníků, by měl jednat opravdu rychle, jinak jejich chyby zaplatíme všichni,“ dodal Plíšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…