Popelka (ANO): Očistec aneb mých pět hodin na D1

04.09.2016 15:55

V posledních několika letech se výjezd na naši nejstarší dálnici stává sázkou do loterie.

Popelka (ANO): Očistec aneb mých pět hodin na D1
Foto: ANO
Popisek: Radek Popelka

Dojedu, nedojedu? Kolik desítek minut si mám naplánovat rezervu na čekání v kolonách? Dálnice D1 se tak používá spíše se setrvačnosti a neochoty hledat jinou trasu než z důvodu zkrácení času na cestách.

I já jsem tak trochu lenoch a tak jsem pro svoji cestu Jihlava – Olomouc využil služeb naší stařenky. Na cestu jsem si připravil několik peprných nadávek, které jsem v průběhu trasy adresoval dle potřeby řidičům blokujícím rychlý pruh, cestářům, sečícím trávu, policistům, kteří v místě omezení vyšetřovali nehodu a především stavbařům, kterých bylo v místech uzavírek opravdu poskrovnu. Až později doma, poté co jsem vstřebal zážitky z dvou hodin zpoždění v kolonách a zúženích, mi došlo, že většina těch, kterým jsem adresoval své výtky, nejsou skutečnými viníky. Skutečné viníky je nutné hledat mezi členy bývalých vlád. Mezi úředníky ministerstva dopravy a v dřívějších strukturách vedení ŘSD. Proč se s modernizací tak důležité komunikace jakou D1 bezesporu je začalo až tak pozdě, proč se pouze rozšiřuje a nepřidává se celý jízdní pruh. To jsou otázky, které si musíme položit. Také si musíme neustále opakovat, čí je to vina a hlavně nedopustit návrat starých struktur, kterým jde vždy v první řadě o vlastní kapsu, do vedoucích pozic státu. Až se my všichni budeme o veřejné finance a veřejný majetek starat jako řádní hospodáři, tak potom „Bude líp“.

Radek Popelka, MBA
zastupitel města Jihlava
kandidát do zastupitelstva Kraje Vysočina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…