Pospíšil (TOP 09): Návrh směrnice nepodpořím. Přináší pouze nové povinnosti a restrikce

23.02.2016 13:30

Jiří Pospíšil k projednávání návrhu evropské směrnice o kontrole a držení zbraní

Pospíšil (TOP 09): Návrh směrnice nepodpořím. Přináší pouze nové povinnosti a restrikce
Foto: TOP 09
Popisek: Jiří Pospíšil

Poslanec Evropského parlamentu Jiří Pospíšil právě vystoupil ve Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů, jehož je plnoprávným členem, v debatě o návrhu směrnice o kontrole a držení zbraní.

„Mé vyjádření bylo zaměřeno kriticky, neboť jsem přesvědčen, že návrh přináší pouze nové povinnosti a restrikce pro občany, kteří drží zbraně legálně. Naopak neobsahuje nic, co by pomohlo v boji proti terorismu a nelegálnímu trhu se zbraněmi. Je přitom prokázáno, že teroristické útoky jsou páchány téměř výhradně nelegálně drženými zbraněmi. Návrh směrnice tedy v její současné verzi nemohu podpořit, nepřináší nic pozitivního,“ uvedl Jiří Pospíšil. Jeho postoj se shoduje s názorem Výboru pro evropskou integraci české Poslanecké sněmovny, která schválila usnesení o nevhodnosti návrhu.

Výbor se dnes návrhem zabýval poprvé, čímž byl zahájen proces projednávání předlohy v Evropském parlamentu. Do poloviny dubna nyní budou podávány pozměňovací návrhy. V červnu se pak očekává definitivní schválení či neschválení návrhu ve výboru a následně předloha poputuje na plenární zasedání Evropského parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…