Pospíšil (TOP 09): Praha finančně zajistí fungování Muzea paměti XX. století na celý rok 2024

13.03.2024 8:19 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila poskytnutí finančních prostředků formou účelové neinvestiční dotace na financování činnosti a provozu Muzea paměti XX. století, z.ú. v roce 2024 ve výši 21 000 000 korun. Jedná se o financování celoročního fungování ústavu, založeného hlavním městem v roce 2019. Tento záměr musí ještě schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Pospíšil (TOP 09): Praha finančně zajistí fungování Muzea paměti XX. století na celý rok 2024
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

„Schválení dotace na podporu Muzea paměti XX. století znamená další krok k posílení jeho významu. Pro rok 2024 má muzeum ambiciózní plány, které zahrnují otevření stálé expozice na Hradčanech, rozvoj další lokální a mezinárodní spolupráce, pořádání výstav nebo filmového festivalu a veřejných diskusí. Muzeum paměti XX. století je smysluplným a významným projektem nejen pro Prahu, ale i celou Českou republiku a já jsem rád, že se nám podařilo sehnat peníze pro jeho další provoz,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast kultury Jiří Pospíšil.

Muzeum paměti XX. století je instituce paměťová, sbírkotvorná, vzdělávací a osvětová, která byla založena na základě usnesení Zastupitelstva hl. m. Prahy 19. září 2019. Fungování muzea je doposud financováno především z prostředků hlavního města.

Pražští radní nyní odsouhlasili poskytnutí finančních prostředků ve výši 21 000 000 korun na financování činnosti a provozu Muzea paměti XX. století, z.ú., v roce 2024. Tato žádost splnila všechny podmínky zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. Žádost byla také předložena Výboru pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví a podporu cestovního ruchu Zastupitelstva hl. m. Prahy, který 7. února 2024 záležitost projednal a doporučil Radě hl. m. Prahy s poskytnutím dotace souhlasit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…