Praha 10: Městská část získá dvě nové železniční zastávky

06.05.2015 13:00

Výrazné zvýšení komfortu cestování bude hlavním přínosem chystaných úprav železniční trati spojující Hostivař s Hlavním nádražím. Ty mají začít už napřesrok a Praha 10 v jejich rámci získá dvě zcela nové zastávky, a to Praha-Zahradní Město a Praha-Eden.

Praha 10: Městská část získá dvě nové železniční zastávky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ČD - ilustrační foto

„Pro desátou pražskou městskou část je tento projekt velmi důležitý z hlediska většího využití vlakové dopravy. Po vybudování vlakové stanice Praha-Zahradní Město vznikne moderní dopravní uzel, který obslouží velkou část Zahradního města a Skalky,“ uvedl radní pro územní rozvoj Bohumil Zoufalík.

Stanice Praha-Zahradní Město vznikne na mostní konstrukci v místě křížení trati s Průběžnou ulicí, kde bude napojena na MHD. Nová zastávka tramvaje je navržena přímo v upraveném a rozšířeném podjezdu trati. Odbavovací prostor pro cestující je v plánovaném projektu navržen tak, aby byl s ostrovními nástupišti spojen schodišti, eskalátory a výtahy. V návrhu mají autobusy MHD stanoviště v těsné blízkosti nově vzniklého dopravního uzlu.

U Edenu vznikne nový podchod pro pěší

Druhá stanice projektu, zastávka Praha-Eden, je situována do blízkosti podjezdu z Bohdalce do Vršovic, kde vznikne nový podchod pro pěší. Nedílnou součástí podchodu budou i rampy zajišťující přístup na vlakové nástupiště. Ze severní strany bude podchod napojen na veřejný prostor před SynotTip Arenou.

Investorem akce nazvané Optimalizace traťového úseku Praha-Hostivař – Praha-Hl. nádraží je Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) a zhotovitelem projektu je SUDOP a.s. Zahájení prací na území Prahy 10 je dle aktuálních informací investora plánováno na příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

21:03 Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě