Premiér Sobotka: Během diskusí s občany jsem měl možnost získat cennou zpětnou vazbu

09.10.2014 19:59

Bohuslav Sobotka vyzval na závěrečném mítinku k volební účasti a podpoře kandidátů ČSSD

Premiér Sobotka: Během diskusí s občany jsem měl možnost získat cennou zpětnou vazbu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Na Moravské náměstí v Brně přijel dnes předseda strany Bohuslav Sobotka, aby nejen přednesl závěrečný projev, ale také aby pokračoval v debatě s voliči o aktuální politické situaci a jejich názorech na novou vládu. Vedení ČSSD věří, že pro lidi v celé zemi budou její dosavadní úspěchy při prosazování sociálnědemokratického programu sloužit jako dostatečná motivace, proč nezůstat doma a jít k volbám podpořit sociální demokracii.

„Během diskusí s občany jsem měl možnost získat cennou zpětnou vazbu od velkého množství lidí. Jsem rád, že jsem cítil pozitivní změnu v hodnocení české politiky, jejíž kulturu se nám podařilo dostat ze samého dna, na které se dostala vlivem nepovedené vlády pravice. Lidé kladně hodnotí zklidnění situace v zemi a fakt, že se koalice nehádá a není zatěžována skandály. Občané také vnímají dobře kroky, které se nám za osm měsíců vlády podařilo vykonat, a potvrzují, že měníme naši zemi k lepšímu. V debatách s občany budu pokračovat i v příštím roce,“ řekl předseda strany Bohuslav Sobotka.

Vedle zvyšující se důvěry veřejnosti ve vládu vedenou ČSSD se strana před volbami opírá o už splněné programové sliby i nové programové cíle do budoucna.

Úspěšné zrušení poplatků ve zdravotnictví, růst důchodů a minimální mzdy, snížení DPH na léky, zavedení porodného i na druhé dítě nebo zvýšení platů pro policisty hasiče, lidi pracující v sociálních službách a učitele už není třeba snad ani připomínat. Sociální demokracie se dívá rovněž do budoucnosti a připravuje kromě jiného tvrdý postup proti zneužívání exekucí a lichvě, větší kontrolu obchodních řetězců, razantní boj s kriminalitou či výhodné státní půjčky na bydlení a výstavbu sociálních bytů.

Předseda ČSSD se dnes setkal s občany ve Žďáru nad Sázavou, Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí a Brně. Samotný závěrečný volební mítink začal v 16 hodin odpoledne. Vedle předsedy strany vystoupil na pódiu také kandidát na brněnského primátora Roman Onderka.

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka navštívil během září a října více jak 50 míst po celé ČR, osobně podpořil kandidáty ČSSD ve všech 27 senátních obvodech, stejně intenzivně se komunikaci s občany věnovali i ostatní sociálnědemokratičtí ministři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…