Premiér Sobotka: Budeme projednávat i spolupráci se třetími zeměmi

17.10.2016 11:45

Vláda schválila mandát pro premiéra na Evropskou radu, tématem bude hospodářský rozvoj i bezpečnost EU.

Premiér Sobotka: Budeme projednávat i spolupráci se třetími zeměmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

Vláda dnes schválila mandát pro premiéra Bohuslava Sobotku na nadcházející Evropskou radu, která se uskuteční v Bruselu 20. a 21. října 2016. Lídři evropských zemí budou ve čtvrtek a v pátek jednat především o migraci, vnějších vztazích a obchodní politice a dalších hospodářských otázkách.

„Jsem velmi rád, že v oblasti migrace budeme projednávat dlouhodobé české priority, které jsme na evropské půdě v minulých měsících prosazovali. Jde o ochranu vnějších hranic a spolupráci se třetími zeměmi. Z hlediska ČR je ochrana hranic prioritou a musíme k tomuto procesu přistoupit aktivně. Proto velmi vítám, že v říjnu došlo ke spuštění Společné pohraniční a pobřežní stráže. Naši podporu mají i další návrhy a projekty jako systém entry/exit nebo připravovaná evidence cestujících. V ekonomických tématech by se Evropská rada měla rovněž zabývat dalšími kroky, pokud jde o prodloužení Evropského fondu pro strategické investice, tedy tzv. Junckerova balíčku. Chceme, aby rozhodnutí o jeho prodloužení stálo na objektivním hodnocení dosavadního fungování,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…